Push-X-aansluittechniek

Aansluitklemmen zonder gereedschap aansluiten! Push-X maakt het mogelijk om massieve en soepele bedrading (eventueel zonder adereindhulzen) dankzij de voorgespannen contactveer direct aan te sluiten.

De basis van de Push-X- aansluittechniek ligt in een voorgespannen contactveer. De klemmen worden geleverd met een klemlichaam dat is  geopend en gereed is om direct aan te sluiten. Door de ader met geringe kracht tegen het ontgrendelmechanisme  in de klemkamer te drukken wordt de contactveer automatisch gesloten. De contactveer drukt de draad met een continue kracht tegen de stroombalk waardoor een onderhoudsvrije verbinding ontstaat. Net als bij de veelgebruikte push-in techniek, kan de ader via de oranje bedieningsknop worden ontgrendeld. Door de bedieningsknop volledig in te drukken wordt de contactveer opnieuw voorgespannen, kan de draad worden uitgenomen  en vergrendeld de veer voor het nieuwe bedradingsproces.

De gestandaardiseerde brugtoebehoren van het CLIPLINE complete-systeem maakt een eenvoudige potentiaalverdeling, een verspringende overbrugging alsmede de verloopoverbrugging van de aansluitklemmen mogelijk. Zo kunt u alle overbruggingstaken snel en flexibel uitvoeren.


Phoenix Contact beschikt over de volgende brugvarianten:

  • Standaard steekbruggen FBS
  • Verloopbruggen RB
  • Schakelbruggen
  • Draadbruggen
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected]

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

Hygiënisch ontwerpen voorkomt grote kostenposten

Voedselveiligheidsincidenten zijn aan de orde van de dag en de (imago)gevolgen van een besmetting of recall zijn groot. Voor voedselverwerkende fabrikanten en machinebouwers is het daarom van cruciaal belang om voldoende kennis te hebben van de relevante normen en voorschriften. 

Lees verder

Voor elke applicatie de geschikte behuizing

Met de juiste universele behuizing worden elektrische installaties geïnstalleerd in een gecontroleerde, beveiligde, kwalitatieve en beschermde omgeving. Bekijk het assortiment in de Smart PDF van Rexel, door op een artikelnummer te klikken kunt u gelijk naar de webshop navigeren.

Lees verder