Realiseer 60% besparing op de installatietijd van uw relais

Relais worden binnen de industriële automatisering en de procesindustrie toegepast voor allerlei schakeltoepassingen. Met veel aansluitpunten per relais hebben ze een grote invloed op de bedradingstijd tijdens installatie. De arbeidstijd wordt grotendeels bepaald door de verbindingstechniek. Als het om relaisvoeten gaat onderscheiden we drie typen: schroefklemaansluiting, veerklemaansluiting en push-in veerklemaansluiting.

Schneider Electric introduceert relaisvoeten met push-in veerklemaansluiting

Push-in veerklemaansluiting bouwt voort op de traditionele veerklem-technologie maar is nog efficiënter. Het grote verschil is dat bij deze oplossing geen schroevendraaier nodig is bij het aansluiten van de bedrading. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op en resulteert in 60% minder bedradingstijd ten opzichte van installatie met schroefklemaansluiting.

Om dit voordeel te benutten, introduceert Schneider Electric een nieuwe reeks relaisvoeten met push-in veerklemaansluiting. De nieuwe reeks Harmony insteekrelais biedt machinebouwers en paneelbouwers, naast een snellere installatietijd, de volgende voordelen:

  • Tijdbesparing dankzij voorgemonteerde klemmen
  • Snelle en flexibele aansluiting tussen de componenten met 2-polige jumper
  • Eenvoudig te bereiken testpunten
  • Eenvoudige installatie met verschillende typen bedrading (AWG20-16/0.5-1.5mm2)
  • Makkelijk losmaken van de bedrading middels groene knop
  • Betere klemprestaties bij beweging en trillingen (maximale trekkracht 223 newton)

De nieuwe insteekrelaisvoeten zijn toe te passen op de RXG, RXM en RSB-reeksen van Schneider Electric en zijn daarnaast eenvoudig te combineren met relais van andere fabrikanten omdat de breedteafmetingen hetzelfde zijn.

Bekijk de video

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over paneelbouw en industrie

System pro M compact® InSite

Het System pro M compact® InSite-energiemanagementsysteem van ABB biedt een schaalbare oplossing voor het beheren en optimaliseren van energiegebruik. Gebruikers stoten tot wel 15 procent minder CO2 uit waarmee ze tot 20 procent besparen op hun energierekening.

Lees verder

Goed licht is het halve werk

Goede verlichting in de schakelkast is essentieel voor veilig en comfortabel werken. Hiervoor biedt Finder met de nieuwe Serie 7L LED schakelkastverlichting, de perfecte oplossing. Met de “2 in 1” magneetbevestiging is de  Serie 7L bovendien praktisch in het gebruik.  

Lees verder

Eenvoud en snelheid met systeemtoebehoren

Systeemtoebehoren vergroten het gemak bij het opbouwen van een schakel- en besturingspaneel. Met deze toebehoren kan de opbouw eenvoudiger en sneller en daarbij wordt het overzicht in het paneel vergroot. Soms zijn toebehoren ook noodzakelijk om aan de eisen van de toe te passen regelgeving te voldoen.

Lees verder