Siemens lanceert communicerende installatieautomaten en vlamboogbeveiligingen

Om ons snel veranderende energienetwerk goed te kunnen managen, is intelligentie en technologie een must. Daarom maakt Siemens de komende twee jaar haar energieportfolio communicerend. Nog dit jaar lanceert Siemens communicerende installatieautomaten, vlamboogbeveiliging en hulpcontacten.

De Siemens-automaten beschermen installaties tegen overbelasting, kortsluiting, vlambogen, overspanning en aardlekken. Na een trip kunnen ze – desgewenst op afstand - opnieuw worden ingeschakeld. Slaan ze gelijk weer af, dan is er iets aan de hand. Maar wat? Daarin bieden de bestaande automaten weinig inzicht. Dit kan leiden tot productiestilstand, zonder dat men weet waarom. Hoe mooi zou het zijn om preventief onnodig afschakelen te voorkomen?

Van meten naar inzicht

De nieuwe communicerende installatieautomaten (SENTRON 5SLcom) melden van tevoren dat er sprake is van overbelasting en dat ze gaan trippen. Ze meten constant het stroomverbruik van de verbruiker en zijn dus ook een energiemeter. Ook monitoren ze de temperatuur van het apparaat en maken ze zichtbaar hoe lang een installatie al aanstaat. Ze kunnen per groep aangeven waar de problemen zitten en houden bij hoe vaak ze al getript of handmatig afgeschakeld zijn. Dit laatste is nuttig voor onderhoud. Afschakelen van een automaat veroorzaakt slijtage. Te vroeg vervangen kost onnodig geld, maar te laat vervangen kan een gevaar opleveren voor de elektrische installaties.

De nieuwe communicerende vlamboogbeveiligingen uit de serie SENTRON 5SV6 AFDD/MCB hebben dezelfde intelligente eigenschappen als de communicerende installatieautomaten. Ze hebben in de kast evenveel ruimte nodig als hun ‘traditionele’ tegenhangers.

props.field_video &&

Slim retrofitten

Met de communicerende SENTRON 5ST3 hulpcontacten kan men bestaande apparatuur communicerend maken. Men hoeft ze alleen aan de zijkant van een bestaande aardlekschakelaar, -automaat of installatieautomaat te klikken. De hulpcontacten zijn compatibel met alle Siemens- producten en hebben een ingebouwde temperatuursensor. Ze geven aan hoe lang een installatie al aanstaat en of er sprake is geweest van handmatig afschakelen of een trip. Ze kunnen geen energie meten en hebben voeding nodig.

Data-analyse

Alle nieuwe componenten kunnen door inscannen van hun QR-code via de gratis SENTRON Powerconfig-app worden verbonden met de IoT-gateway 7 KN Powercenter 1000, die speciaal ontwikkeld is voor de communicatieve apparaten. Men kan er tot 24 communicatieve apparaten op aansluiten. De Powercenter 1000 verzamelt alle data en kan deze voor analyse doorsturen naar de Powercenter 3000 of de cloud. Hij communiceert via bluetooth met de smartphone en kan via de app eenvoudig in gebruik genomen worden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

Nieuwe configuratie: Flatfix Wave Entry

Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert een nieuwe configuratie van het FlatFix Wave systeem: FlatFix Wave Entry. Deze configuratie stelt de kleinere professionele installateur in staat om de markt van kleinere en middelgrote commerciële daken te betreden.

Lees verder

Draka Instruline®, de kabeloplossing voor downtime

Ongeplande stilstand is de nachtmerrie van elke procesoperator. Zeker nu (proces)industriële netwerken steeds omvangrijker en complexer worden. Om systeemuitval en vervolgschade te voorkomen, moeten kabels ongestoord presteren. Overal en altijd weer. Vertrouw daarom op Instruline®, de complete range instrumentatiekabels voor bedrijfskritische processen, van Draka.

Lees verder

Nieuwe generatie 3-fase omvormers met Synergy Technologie

De 3-fase omvormer met Synergy Technologie van SolarEdge heeft sinds de lancering bijgedragen aan eenvoudigere commerciële installaties en meer onderhoudsgemak. Dit alles dankzij een unieke systeemarchitectuur die een hoge capaciteit combineert met een modulair, lichtgewicht ontwerp.  

Lees verder

Het juiste koelaggregaat voor uw besturing

Bij machines is de besturingselektronica het hart van het systeem. Stilstand door oververhitting komt helaas nog regelmatig voor en kan een organisatie veel geld kosten. In veel gevallen had dit eenvoudig voorkomen kunnen worden door goede klimatisering. 

Lees verder

Hygiënisch bekabelen: totale veiligheid in de voedingsindustrie

Aan het ontwerp- en het productieproces van installaties en machines in de voedingsindustrie worden steeds hogere veiligheidseisen gesteld. Hygienic Design is daar het sleutelwoord. Waar moeten machinebouwers aan voldoen en welke oplossingen biedt Hemmink? Lees meer in ons whitepaper over Voedselveiligheid en in de nieuwe Hygienic Design brochure.

Lees verder