Siemens SIRIUS eindschakelaars en veiligheidsschakelaars

SIRIUS mechanische eind- en veiligheidsschakelaars zorgen voor de nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en systemen in vrijwel elke toepassing. Of ze nu worden gebruikt om posities te detecteren, de beweging van specifieke machinedelen te beperken, de positie bewaken van beweegbare veiligheidssystemen of zijn opgenomen in veiligheidsfuncties volgens EN ISO 14119 - Siemens mechanische schakelaars en contactloze sensoren zijn breed inzetbaar en functioneel, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Voor standaard- en Failsafe toepassing

De SIRIUS 3SE5 eindschakelaars zijn overal in dezelfde uitvoering te gebruiken. Dat geldt waar de eisen gelden vanuit de machineveiligheid voor persoonlijke veiligheid en voor failsafe toepassingen. Zij garanderen betrouwbare detectie tot en met SIL 3 (EN 62061) / PL e (EN ISO 13849-1). De uitvoeringen met ASIsafe-functionaliteit zijn volledig in de behuizing geïntegreerd. Dat bespaart u kosten en ruimte voor aanvullende apparatuur in de machine of installatie.

props.field_video &&

Betrouwbare detectie

SIRIUS eind-, hekbewakings-, contactloze veiligheids-, trekkoord-, pedaalschakelaars detecteren met precisie bewegingen van machines in bijna iedere applicatie.

SIRIUS 3SE5 eindschakelaars hebben een gestandaardiseerd ontwerp met modulaire opbouw met universeel te monteren bedieningskoppen. Dit maakt het samenstellen van de juiste schakelaar voor u eenvoudig. De keuze aan uitvoeringen eindschakelaars is enorm en laten niets te wensen over. Montage, bekabelen en uitwisseling kan bijzonder snel plaatsvinden. Alle uitvoeringen zijn geschikt voor zowel standaard- als veiligheidstoepassingen.

 

Manipulatiebescherming en vergrendelingsfunctie

Voor een verhoogde manipulatiebescherming biedt de SIRIUS 3SE5-serie een veiligheidsschakelaar met separate 3D-gecodeerde bedieningssleutel. Door deze speciale bedieningssleutel is 1 schakelaar tot en met SIL 2 (EN 62061) / PL d (EN ISO 13849-1) inzetbaar. Bedieningssleutels zijn in verschillende vormen en materialen separaat verkrijgbaar. Tevens zijn er uitvoeringen hekbewakingsschakelaars met een vergrendelingsfunctie leverbaar.

Signaalverwerking

Na het detecteren met behulp van de SIRIUS 3SE5 eind- of veiligheidsschakelaar verwerkt het veiligheidssysteem het signaal, dit kan bijvoorbeeld met SIRIUS 3SK veiligheidsrelais of met een SIMATIC S7 failsafe controller.

Bekijk de producten in de webshop

Documentatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over SIRIUS eind- en veiligheidsschakelaars? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over paneelbouw en industrie

Eenvoud en snelheid met systeemtoebehoren

Systeemtoebehoren vergroten het gemak bij het opbouwen van een schakel- en besturingspaneel. Met deze toebehoren kan de opbouw eenvoudiger en sneller en daarbij wordt het overzicht in het paneel vergroot. Soms zijn toebehoren ook noodzakelijk om aan de eisen van de toe te passen regelgeving te voldoen.

Lees verder

Flexibele stuurstroomkabels van Jobarco

Jobarco levert de serie KVCC en KVCY Dca flexibele stuurstroomkabels die aan alle eisen binnen de industriële sector voldoen: slijtvast voor heavy duty (met KEMA keur) toepassingen, olie- en UV- bestendig en toepasbaar in de ATEX omgeving. Voldoet aan de huidige rookclassificatie S3, maar zit in de testfase voor de nieuwe CPR S2.

Lees verder

Nieuw: nVent ERICO Cadweld Plus Impulse

De nieuwste innovatie op het gebied van exotherm lassen is het nieuwe ontstekingssysteem Impulse dat is ontworpen om de energie-opties, de veiligheid en het gebruiksgemak te verbeteren. Bovendien biedt de Impulse een functionele verbetering in het populaire Cadweld Plus exothermisch lassen assortiment.

Lees verder

Krachten bundelen om innovatie te bevorderen

Eldon’s en nu nVent HOFFMAN’s reputatie van innovatie wordt voortgezet. Innovatie zit bij nVent in het DNA en zij bieden een vruchtbare werkomgeving die creativiteit stimuleert in de gezamenlijke  inspanningen van al onze mensen.

Lees verder

Machinebeheer op afstand voor meer inzicht en controle

Machinebeheer op afstand is nu eenvoudiger dan ooit met EcoStruxure Machine Advisor. EcoStruxure Machine Advisor is een open en digitaal platform waarmee machinebouwers machines op afstand kunnen beheren, machineprestaties kunnen visualiseren en bewaken en machines op afstand kunnen programmeren. Ongeacht het merk en type besturing en componenten.

Lees verder

Rittal en Hummel: een prima combinatie

Of het nu gaat om voedingskabel of netwerkbekabeling; diverse kabels zullen ergens in uw kast naar binnen moeten. Deze opening is de achilleshiel in uw kastsysteem. Bij compacte behuizingen KX en wand-/vloerkastsystemen AX biedt een wartel vaak de oplossing.

Lees verder