SIRIUS 3SK Veiligheidsrelais maken veiligheid eenvoudig

SIRIUS 3SK Veiligheidsrelais maken veiligheid eenvoudig. Wilt u de veiligheidsfuncties gescheiden houden van uw standaard besturing en eenvoudig? Siemens veiligheidsrelais bieden zowel een hardware- als een softwarematige oplossing hiervoor.

Hardwarematige oplossing met SIRIUS 3SK1

Heeft u eenvoudige systemen welke veilig moet blijven tot en met SIL 3- of PL e-veiligheidsniveau? Zoek niet verder dan de SIRIUS 3SK1-serie van veiligheidsrelais van Siemens. Ontworpen voor flexibiliteit en eenvoudige integratie, is het platform gericht op eenvoudige veiligheidsfuncties zoals noodstops, tweehandenbediening, lichtschermen tot bewaking van beschermingsdeuren, -hekken en -luiken.
De serie is opgebouwd als overzichtelijk modulair systeem, zodat gebruikers snel, eenvoudig en kosteneffectief een goede en veilige configuratie kunnen samenstellen.

De 3SK1 lijn is gebaseerd op twee basisveiligheidsrelais: ‘Standaard’ en ‘Advanced’ welke leverbaar zijn met veilige relais- of veilige transistor-uitgangen. Elke Standaard basiseenheid is geschikt voor één veiligheidsfunctie, hetzij door invoer van (één- of tweekanaal) sensor op ingang te accepteren, hetzij door uitgang uit te voer naar een actuator. De Advanced basiseenheid biedt meer opties, waardoor gebruikers aanvullende parameters kunnen configureren die passen bij hun toepassing. Onder andere NC/NO schakelaars, cascade toepassing en tijdfunctie.

Uitbreidingmodules

Het beschikt ook over voedingsmodule, Motorstarters t/m 3kW (3RM1) en extra in- en uitgangsmodule mogelijkheden. Voor grotere systemen of retrofits, begint u met slechts één Advanced Basic Unit en voegt u uitbreidingsmodules voor in- en uitgangen op maat toe. De uitbreidingsmodules hoeven niet eens bedraad te zijn, dankzij een innovatieve verbindingsadapter die stroom van de Advance Basic Unit doorgeeft aan de uitbreiding, om hem in een handomdraai aan te sluiten - letterlijk.

Softwarematige oplossing met SIRIUS 3SK2 in TIA Portal of standalone

Het SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais biedt meerdere veiligheidsfuncties in één compact product. Met de gebruiksvriendelijke drag & drop-parametreersoftware Safety ES kunt u veiligheidsfuncties eenvoudig ontwerpen, testen en optioneel uw ontwerp simuleren m.b.v. SIRIUS SIM of de applicatie diagnosticeren. Met de nieuwe release van Safety ES software V17 is hij nu naast het gebruikelijke standalone gebruik ook geïntegreerd in TIA Portal V17. Door de integratie in TIA Portal gecombineerd met de 3SK25 Profinet module is de diagnose nog makkelijker te combineren met uw standaard besturing.

Het 22,5mm SIRIUS 3SK2 is het smalste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt. Het heeft een 10-tal veilige ingangen, een 2-tal veilige- en 1 signaaluitgangen. Dit volstaat om met één module direct 3 tot 4 veiligheidsfuncties te realiseren.Met de 45 mm brede 3SK2 uitvoering, die 20 veilige ingangen, 4 veilige- en 2 signaaluitgangen heeft, kunt u zelfs 6 tot 8 veiligheidsfuncties realiseren. Deze uitvoering heeft een diagnosedisplay. De uitgangen van de 3SK2 kunnen onafhankelijk van elkaar worden toegewezen en aangestuurd.

Toepassingen

Typische toepassingen voor SIRIUS 3SK2 zijn meerdere noodstopdrukknoppen, veiligheidsdeuren en -hekken met of zonder vergrendelingfunctie of transportbandtoevoer met lichtscherm. Extra veiligheidstoepassingen kunnen al naar gelang uw wensen gemakkelijk worden gerealiseerd.

Goed combineerbaar

Net als het SIRIUS 3SK1 veiligheidsrelais is de SIRIUS 3SK2 eenvoudig te combineren via verbindingsadapters met 3SK1 of 3RQ1 uitgang uitbreidingsmodules en SIRIUS 3RM1 motorstarters - zelfs zonder extra bedrading!

De SIRIUS 3SK veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machine-automatiseringstechniek. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en beïnvloedt de installatiebeschikbaarheid positief. Flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem of de gebruiksvriendelijke software-interface van de 3SK veiligheidsrelais.

Bekijk in de webshop
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected]

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

Push-X-aansluittechniek

Aansluitklemmen zonder gereedschap aansluiten! Push-X maakt het mogelijk om massieve en soepele bedrading (eventueel zonder adereindhulzen) dankzij de voorgespannen contactveer direct aan te sluiten.

Lees verder

Hygiënisch ontwerpen voorkomt grote kostenposten

Voedselveiligheidsincidenten zijn aan de orde van de dag en de (imago)gevolgen van een besmetting of recall zijn groot. Voor voedselverwerkende fabrikanten en machinebouwers is het daarom van cruciaal belang om voldoende kennis te hebben van de relevante normen en voorschriften. 

Lees verder

Voor elke applicatie de geschikte behuizing

Met de juiste universele behuizing worden elektrische installaties geïnstalleerd in een gecontroleerde, beveiligde, kwalitatieve en beschermde omgeving. Bekijk het assortiment in de Smart PDF van Rexel, door op een artikelnummer te klikken kunt u gelijk naar de webshop navigeren.

Lees verder