Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders van ABB logische keuze voor tal van industrieën

Regelgeving drukt een grote stempel op productie- en opslagruimtes in de industrie. Neem de voedingsmiddelen- en drankenindustrie die gevoelig is voor productverontreiniging. Om te voorkomen dat resten van kabelbinders in het product komen, worden Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders van ABB ingezet. Deze worden door vrijwel alle gangbare detectiemethoden herkend.

TyRap® van ABB: hoogwaardige kabelbinders

Ty-Rap®-kabelbinders staan synoniem voor kwaliteit en innovatie. Want alhoewel Ty-Raps al zo’n 63 jaar bestaan, worden nog steeds nieuwe en verbeterde uitvoeringen van deze kabelbinder ontwikkeld. Tegenwoordig omvat het Ty-Rap®-portfolio kabelbinders die voor specifieke toepassingen zijn ontworpen. Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: ABB heeft altijd de juiste oplossing. Naast kabelbinders worden ook de gereedschappen geleverd die het montage- of installatieproces gemakkelijker en sneller laten verlopen. 

Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders

Eén van de innovatieve Ty-Rap®-uitvoeringen is de detecteerbare kabelbinder. Deze ondersteunt bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie door besmettingsrisico's te beperken en mogelijke terugroepacties of – erger nog – reputatieschade te voorkomen. Met de detecteerbare Ty-Rap® kan een HACCP-conform systeem (Hazard Analysis Critical Control Points) worden opgezet dat voldoet aan de regelgeving voor voedselveiligheid.

De detecteerbare Ty-Rap®-kabelbinder van ABB is eenvoudig te detecteren door metaal-, röntgen- en visuele detectiesystemen en heeft een opvallende helderblauwe kleur die met name van belang is bij toepassing in de voedselverwerkende industrie.

Twee materiaaluitvoeringen

Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders zijn leverbaar in twee materiaaluitvoeringen: nylon detecteerbare kabelbinders (NDT) en detecteerbare kabelbinders van polypropyleen (PDT). Beide varianten voldoen aan de FDA-voorschriften en kunnen dan ook worden gebruikt in omgevingen waar voedsel wordt bewerkt, verwerkt of verpakt. De kabelbinders bevatten een unieke samenstelling die kan worden gedetecteerd door röntgenapparatuur, metaaldetectoren en visuele inspectie. De polypropyleen uitvoering van de kabelbinder blijft bovendien drijven zodat deze gemakkelijk visueel detecteerbaar is bij toepassingen in de drankenindustrie.

Succesvol getest

Testen volgens de Europese plastic-verordening wijzen uit dat voedingsmiddelen- en drankenproducenten het gebruik van detecteerbare kabelbinders in hun gehele installatie kunnen voorschrijven voor langdurig contact met alle soorten voedingsmiddelen (PDT) en geen risico oplevert op migratie bij langdurig contact met vette levensmiddelen (NDT). Daarbij weten zij zich niet alleen verzekerd van de flexibiliteit en duurzaamheid van Ty-Rap®-kabelbinders, maar ook van een materiaal dat hun voedingsprocédé niet zal verontreinigen.

Meer weten?

Geïnteresseerd in het gebruik van Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders? ABB heeft een speciale whitepaper uitgeven. Deze whitepaper is hieronder te downloaden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

Nieuwe configuratie: Flatfix Wave Entry

Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert een nieuwe configuratie van het FlatFix Wave systeem: FlatFix Wave Entry. Deze configuratie stelt de kleinere professionele installateur in staat om de markt van kleinere en middelgrote commerciële daken te betreden.

Lees verder

Draka Instruline®, de kabeloplossing voor downtime

Ongeplande stilstand is de nachtmerrie van elke procesoperator. Zeker nu (proces)industriële netwerken steeds omvangrijker en complexer worden. Om systeemuitval en vervolgschade te voorkomen, moeten kabels ongestoord presteren. Overal en altijd weer. Vertrouw daarom op Instruline®, de complete range instrumentatiekabels voor bedrijfskritische processen, van Draka.

Lees verder

Nieuwe generatie 3-fase omvormers met Synergy Technologie

De 3-fase omvormer met Synergy Technologie van SolarEdge heeft sinds de lancering bijgedragen aan eenvoudigere commerciële installaties en meer onderhoudsgemak. Dit alles dankzij een unieke systeemarchitectuur die een hoge capaciteit combineert met een modulair, lichtgewicht ontwerp.  

Lees verder

Het juiste koelaggregaat voor uw besturing

Bij machines is de besturingselektronica het hart van het systeem. Stilstand door oververhitting komt helaas nog regelmatig voor en kan een organisatie veel geld kosten. In veel gevallen had dit eenvoudig voorkomen kunnen worden door goede klimatisering. 

Lees verder

Hygiënisch bekabelen: totale veiligheid in de voedingsindustrie

Aan het ontwerp- en het productieproces van installaties en machines in de voedingsindustrie worden steeds hogere veiligheidseisen gesteld. Hygienic Design is daar het sleutelwoord. Waar moeten machinebouwers aan voldoen en welke oplossingen biedt Hemmink? Lees meer in ons whitepaper over Voedselveiligheid en in de nieuwe Hygienic Design brochure.

Lees verder