Verminder 1,4 ton CO₂ uitstoot met CP-S.1 voedingen

Als het om innovatie gaat, zijn de voedingen veel vergeten onderwerpen. Toch ligt ook hier een schat aan verbetermogelijkheden als het om betrouwbaarheid en duurzaamheid gaat. Neem de CP-S.1 voedingen van ABB. Deze combineren een hoge efficiëntie en betrouwbaarheid met een compact formaat.

Voedingen worden in alle soorten en uitvoeringen ingezet en zijn vitale onderdelen in energieverdelers en besturingskasten. De hoogwaardige CP-S.1 serie voorziet gedurende vijf seconden in een extra vermogensboost van 150% en biedt een efficiëntie van maximaal 94 procent. Dat  zorgt gedurende een gemiddelde levensduur van 10 jaar voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 1,4 ton vergeleken met voedingen met een rendement van 92 procent. Die besparing staat gelijk aan de hoeveelheid koolmonoxide die nodig is om maar liefst 160.000 smartphones op te laden.

Ruimtebesparing tot 50 procent

Met oververhittingsbeveiliging, actieve vermogensfactorcorrectie, een breed gecertificeerd AC- en DC-ingangsbereik en wereldwijde goedkeuringen is de nieuwe CP-S.1 serie voedingen dé perfecte keuze voor tal van industriële toepassingen. De nieuwe serie biedt daarbij een ongekende vermogen/ruimte-verhouding waarmee besparingen tot 50 procent op de installatieruimte mogelijk zijn. En dankzij het hoge rendement en de geringe vermogensverliezen is de CP-S.1-serie een kostenbesparende voeding voor grootschalige toepassingen. De extra vermogensreservefunctie van de CP-S.1 biedt gedurende vijf seconden extra vermogen tot maximaal 150 procent. Daarmee kunnen ook zware belastingen betrouwbaar worden gestart.

Robuust ontwerp

Het ontwerp van de CP-S.1 voedingen is ronduit robuust. Dankzij hun gecoate printplaat en scheepsvaartcertificering lenen de CP-S.1 voedingen zich niet alleen uitstekend voor OEM-machine- en paneelbouw maar ook voor wind-, zonne- en maritieme toepassingen. En door de combinatie van compact formaat, hoog rendement en handige beveiligingsfeatures (oververhitting-beveiliging, actieve vermogensfactorcorrectie) kunnen de voedingen worden ingezet voor tal van andere toepassingen. Hierbij kan worden gedacht aan robotica, logistieke handling, verpakking, laadoplossingen voor elektrisch vervoer, de voedingsmiddelenindustrie, UPS, stroomaggregaten en hernieuwbare energiebronnen.

Complete serie

Samen met de CP-C.1, CP-E, CP-D en de driefasige CP-T reeks, biedt ABB complete voedingsoplossingen voor alle mogelijke toepassingen - van high-end tot economische en van industriële besturing tot bouwinstallaties. Meer informatie over de CP-S.1 voedingsreeks en de algemene reeks voedingen is beschikbaar op de ABB website.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected]

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

Push-X-aansluittechniek

Aansluitklemmen zonder gereedschap aansluiten! Push-X maakt het mogelijk om massieve en soepele bedrading (eventueel zonder adereindhulzen) dankzij de voorgespannen contactveer direct aan te sluiten.

Lees verder

Hygiënisch ontwerpen voorkomt grote kostenposten

Voedselveiligheidsincidenten zijn aan de orde van de dag en de (imago)gevolgen van een besmetting of recall zijn groot. Voor voedselverwerkende fabrikanten en machinebouwers is het daarom van cruciaal belang om voldoende kennis te hebben van de relevante normen en voorschriften. 

Lees verder

Voor elke applicatie de geschikte behuizing

Met de juiste universele behuizing worden elektrische installaties geïnstalleerd in een gecontroleerde, beveiligde, kwalitatieve en beschermde omgeving. Bekijk het assortiment in de Smart PDF van Rexel, door op een artikelnummer te klikken kunt u gelijk naar de webshop navigeren.

Lees verder