Voedingen van ABB: betaalbaar en betrouwbaar voor optimale uptime

In de industrie worden betrouwbaarheid en beschikbaarheid met hoofdletters geschreven. Machinebouwers, installateurs en OEM’ers moeten kunnen vertrouwen op de voeding om de continuïteit van machines te garanderen. De CP-D- en CP-E-serie zijn betaalbare voedingen in vertrouwde ABB-kwaliteit.

Voedingen worden in alle soorten en uitvoeringen ingezet en zijn vitale onderdelen in energieverdelers en besturingskasten. Met vier verschillende series biedt ABB voedingen voor iedere toepassing. De betrouwbaarheid van de voedingen is wereldwijd in tal van omgevingen bewezen. De voedingen sluiten naadloos aan op andere ABB-componenten die in besturings- en verdeelkasten worden toegepast. Twee series voedingen werden recent geheel vernieuwd: de betaalbare CP-E serie voor industriële toepassingen en de CP-D serie als voeding voor energieverdelers.

CP-E: betaalbare industriële voeding

De betaalbare CP-E serie voedingen biedt uitgebreide functionaliteiten. Deze voeding wordt onder meer ingezet voor diverse besturingskasten in automatiseringsprojecten en machines in onder meer de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. De voeding is voorzien van een aparte signaalcontactuitgang voor het monitoren van de uitgangsspanning of remote-diagnose. De CP-E wordt geleverd in uitvoeringen van 15 – 480 W.

De CP-E is leverbaar in verschillende uitgangsspanningen van 5 – 48 VDC welke voorzien zijn van een fijnregeling waardoor de voedingsmodule op iedere toepassing kan worden afgestemd. Denk aan compensatie van spanningsdalingen als gevolg van lange leidinglengtes die nu door de voeding worden opgevangen. Voor toepassingen waarin redundantie een vereiste is, is een aparte redundantiemodule leverbaar. Ook uit oogpunt van duurzaamheid scoort de CP-E serie met een rendement van 90% bijzonder hoog.

CP-D: speciaal voor paneel- en kastenbouw

De CP-D serie kenmerkt zich door de compacte, modulaire behuizing en wordt geleverd in zes verschillende uitvoeringen van 10 – 100 W. Met een modulair DIN-railontwerp en een breedte van 18 – 90 mm is deze serie ideaal voor inbouw in energieverdelers. Door de geringe hoogte is deze ook goed toe te passen in besturingskasten waarbij hoogte cruciaal is.

Dankzij het brede ingangsspanningsbereik kan de voeding in een groot aantal toepassingen worden ingezet. Net als de CP-E serie is de thermische efficiëntie van deze voeding zeer hoog. Het stroomverbruik en de warmteafgifte zijn daardoor laag zodat de voeding ook zonder geforceerde koeling kan worden ingezet. De uitvoeringen van meer dan 10 W zijn uitgevoerd met een fijnregeling. Daarmee kunnen de voedingsmodules optimaal op uw toepassing worden afgestemd.

Bekijk de producten in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

nVent CADDY Rod Lock Veerstalen Pendelhanger

Deze nieuwe generatie pengelhangers is de combinatie van meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen van verenstalen bevestigingsmiddelen en het gepatenteerde push-to-install technologie. Het elimineert de moeilijke en tijdrovende stap van de draadstang in de hangers te bevestigen. Waarom draaien als je gewoon kunt duwen?

Lees verder

DA64-230/KNX REG, de nieuwe KNX-DALI-gateway van B.E.G.

De nieuwe DA64-230/KNX REG (93302) ondersteunt Tunable White (DT8) en RGB. De interface tussen een KNX-installatie en een DALI-systeem waarbij voor de detectie en sturing van de DALI-verlichting gebruik wordt gemaakt van DALI-LINK multisensoren van B.E.G. direct in de DALI-bus.

Lees verder

One stop shopping bij de Cable Connectivity Group

Jobarco, Elspec, Pantaflex en TKD zijn 4 sterke distributiepartners van de Cable Connectivity Group (CCG), een internationale speler in de markt voor speciaal kabels en connectiviteitsoplossingen, met vestigingen in onder andere Nederland en Duitsland.

Lees verder

Bedieningsgemak met TOPJOB® S aansluitklemmen

De serie TOPJOB® S aansluitklemmen (DIN-rail aansluitklemmen) van WAGO is uitgebreid met twee nieuwe bedieningsvarianten: met een bedieningshendel en drukknop. WAGO biedt met de twee nieuwe aansluitklemvarianten de mogelijkheid om aders gereedschaploos te monteren.

Lees verder