Robuuste drukknoppen en signaal-leds in modern design

Met SIRIUS ACT presenteert Siemens een geheel nieuw ontwikkeld systeem van bedienings- en signaleringsmateriaal. Het modulaire systeem onderscheidt zich door zijn robuuste uitvoering in beschermingsklasse IP69K, een hoogwaardig design en grote gebruiksvriendelijkheid.

Uitgebreid productportfolio

Gebruikers kunnen kiezen uit een breed spectrum van druk- en noodstopknoppen, keuze- en sleutelschakelaars, alsmede akoestische en optische signaalgevers. Het in metaal of kunststof uitgevoerde portfolio kan flexibel worden gecombineerd met verschillende contactelementen en led-modules. Met een online configurator kunnen specifieke uitvoeringen drukknoppen of drukknop-kasten overzichtelijk en eenduidig worden geconfigureerd.

Eenvoudige installatie en demontage

De aansluiting van de componenten op de besturing verloopt via AS-interface, IO-link of standaard bekabeling. De drukknoppen en signaal-leds kunnen dankzij de beveiliging tegen verdraaiing en innovatief opklik-montageconcept, eenvoudig, snel en foutloos worden geïnstalleerd. Ook is het maken van een montagegat met centreeruitsparing niet nodig, slechts een ‘rond gat’ volstaat.

Bij de ontwikkeling van SIRIUS ACT lag een bijzondere nadruk op eenvoudige installatie. Het materieel is door het opklik-montageconcept zodanig geconstrueerd, dat het frontelement en de houder aan de achterzijde snel en zonder speciaal gereedschap kunnen worden geassembleerd.

Net zo snel verloopt ook de demontage via een ontgrendelingshendel. Dankzij een schroefverbinding met stevige beveiliging tegen verdraaiing behoort ook het maken van een centreeruitsparing in het montagegat tot het verleden.

Modulaire opbouw

SIRIUS ACT is modulair opgebouwd, zodat u al naar gelang u nodig heeft, kunt kiezen uit vier designlijnen, uitgevoerd in kunststof of metaal, in 22 mm of 30 mm uitvoering. Aan de voorzijde worden de houders uitgerust met verschillende actuatoren en indicatoren. Aan de achterzijde hebben de houders montageslots voor contactelementen en led-modules. Hier kunnen tot drie modules naast elkaar en telkens twee contactmodules achter elkaar worden gemonteerd. De modules zijn leverbaar met schroef-, veerklem- of soldeeraansluiting. Verder biedt Siemens compacte apparaten aan, waarbij de elektrische module permanent in de houder is bevestigd.

Hoge beveiligingsklasse

Dankzij de hoge beveiligingsklasse IP69K is SIRIUS ACT ongevoelig voor stof, olie, logen en extreme omgevingsinvloeden. De apparatuur kan zelfs met hogedrukstralen onder hoge temperaturen veilig worden gereinigd. Door de lange mechanische levensduur en de certificering voor explosiegevaarlijke omgevingen is SIRIUS ACT voor elke toepassing inzetbaar.

Online configurator

Siemens biedt een online configurator aan voor een snelle en comfortabele samenstelling en bestelling van de componenten. Met de functie Drag & Drop in de configurator kunnen losse componenten, drukknopkasten en tekstlabels individueel en klantspecifiek worden samengesteld. Via een uniek gegenereerd CIN-nummer (Configuration Identification Number) kunnen klanten hun configuratie op elk moment nabestellen, zonder hun gegevens opnieuw te moeten invoeren. Met de online configurator is het bovendien mogelijk om alle benodigde documenten te downloaden, zoals layout-tekeningen aansluitingsschema’s en datasheets.

Meer informatie en bestellen

Wilt u meer informatie over de Siemens SIRIUS ACT drukknoppen? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Bekijk de producten in de webshop

Lees meer over paneelbouw en industrie