Samen door het vuur voor optimale brandveiligheid

Een brand is niet altijd te voorkomen, maar als installateur kunt u wel de risico’s beperken. Met de brandwerende dozen en doorvoeren van Attema weet u zeker dat u aan alle veiligheidseisen voldoet. Eenvoudig, betrouwbaar én voordelig.

Installeren zonder smeren

Het was altijd een behoorlijke smeerboel om kabel- en buisdoorvoeren brandwerend te maken. Nu niet meer. Met de praktische doorvoeren voor kabels en buizen van Attema dicht de installateur voortaan zelf het gat rond de leiding betrouwbaar af. Schoon en voordelig.

Een praktische, goedkope oplossing

Tot nu toe werd er namelijk altijd een applicateur ingeschakeld om doorvoeren van installaties brandwerend te maken. Ook bij kleine veranderingen in de kabelbezetting. Dat kostte veel tijd en was onnodig duur. Nu de brandwerende doorvoeren het installatieproces versnelt, betekent dat dat de gebruikers hun opdrachtgever een interessante prijs kunnen bieden en tegelijkertijd een reële winstmarge hanteren.

Brandwerende doorvoeren: dat werkt snel en eenvoudig

De brandwerende doorvoeren van Attema zijn kant-en-klare flenzen: één voor kabels en één voor buizen. Omdat ze een open inleg hebben, brengt de installateur ze heel snel én eenvoudig aan, op elk willekeurig moment van het installatieproces. Ook als de leidingen al in de wand zitten. Bovendien zijn de faalkosten laag.

Voldoen aan Bouwbesluit

Plaatsing is mogelijk in massieve wanden en metal stud wanden voorzien van dubbele gipsbeplating, tot een brandwerendheid van EI90. De doorvoeren voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit, zijn gedegen getest en door Efectis geclassificeerd conform EN 13501-2. Met deze brandwerende doorvoeren dicht u voortaan óók de kleinere openingen heel gemakkelijk brandwerend af.

Brandwerende inbouwdozen

Natuurlijk heeft Attema naast de brandwerende doorvoeren ook diverse brandwerende inbouwdozen en inzetstukken om de risico’s bij brand te beperken. Deze producten voldoen zelfs onder de meest extreme omstandigheden aan de NEN-normen. Zo borgt u eenvoudig en snel de veiligheid van gebouwen én mensen.

Dat is installeren volgens Attema.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de brandwerende doorvoeren en dozen van Attema? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over beveiliging

Voldoe aan NEN1010 met aardlekbeveiliging Type B

Aardlekbeveiligingen beschermen ons tegen de risico’s van elektriciteit. Ze beschermen tegen elektrocutie en voorkomen schade aan apparatuur. NEN1010 schrijft in veel gevallen aardlekbeveiliging Type B voor. In dit artikel leggen wij u uit wanneer dit het geval is.

Lees verder