Eaton PV-werkschakelaar speciaal ontworpen voor PV-installaties

De nieuwe Eaton PV-werkschakelaar, is in samenwerking met installateurs speciaal ontworpen voor gebruik in PV-installaties. Eaton heeft de feedback vanuit de markt weten samen te voegen tot een vernieuwd en verbeterd PV-assortiment.

Eaton’s productinnovaties zijn niet alleen gericht op de nieuwste ontwikkelingen en laatste trends. Vaak worden bekende veelgebruikte en betrouwbare componenten in andere samenstellingen op de markt gebracht om te voldoen aan de vraag van gebruikers. Met de introductie van de nieuwe PV-werkschakelaar, die in samenwerking met installateurs speciaal ontworpen is voor gebruik in PV-installaties, heeft Eaton de feedback vanuit de markt weten samen te voegen tot een vernieuwd en verbeterd PV-assortiment.

Conform de NEN 1010 is het aarden van een PV-installatie verplicht om gevaarlijke situaties te voorkomen. De feedback die Eaton daar o.a. over kreeg is hoofdzakelijk dat bij de huidige toegepaste werkschakelaars de aarddraad/vereffeningsleiding (4 of 6 mm) van de PV-installatie, aangesloten moet worden op de aardklem binnen in de werkschakelaar, waarbij de behuizing geopend moet worden. Hierdoor komt iedere PV-installateur bij het AC-aansluitgedeelte waar misschien niet iedereen voor bevoegd is.

Nieuwe mogelijkheden en snellere montage

Bij de nieuwe PV-werkschakelaar is deze feedback geïntegreerd. Deze brengt, naast nieuwe mogelijkheden, eenvoudigere, veiligere en aanzienlijk snellere montages met zich mee.

De 5 belangrijkste kenmerken van de nieuwe PV-werkschakelaar zijn:

  • Bij de nieuwe PV-werkschakelaar zijn er 2 gekoppelde aardklemmen aanwezig waardoor er zowel intern als extern 2 draden van verschillende doorsnedes aangesloten kunnen worden.
  • De nieuwe PV-werkschakelaar hoeft niet geopend te worden voor het verbinden van de aarddraad/vereffeningsleiding van de PV-installatie.
  • Dankzij de 2 gekoppelde aardklemmen kan AC- en DC-montage los van elkaar plaatsvinden.
  • Het doorsteekmembraam maakt montagetijden aanzienlijk sneller, maar wartels zijn ook nog steeds mogelijk.
  • De schakelaar is in zijn uit-stand te vergrendelen met hangsloten voor veiligere werksituaties.

De 3 uitvoeringen

Om de markt van een totaaloplossing te voorzien komt Eaton op de markt met 3 uitvoeringen die allen een zwarte aan-uit schakelaar combineren met een IP21 beschermingsgraad. De 3 uitvoeringen onderscheiden zich in Ampèrages en het aantal polen. Zo is er een 2-polige 20A variant, een 4-polige 25A variant en een 2-polige 32A variant.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzaamheid

Slim laadmanagement MENNEKES zorgt voor besparing!

Een laadplein met laadstations ontwerpen voor elektrische voertuigen zoals de nieuwe modellen Ford Mustang, Tesla model Y of VW ID4; maar is er dan wel voldoende elektrisch vermogen om alle batterijvoertuigen te kunnen laden? Domweg investeren in een netverzwaring is vaak niet de slimste oplossing.

Lees verder

Razendsnelle ontwikkelingen in e-mobility

Of het nu gaat om vlieg-, vaar- of voertuigen: e-mobility ontwikkelt zich razendsnel. Als we alleen al naar de auto’s kijken, dan zien we dat zowat elk merk auto elektrische typen in het assortiment heeft of ontwikkelt en dat wordt alleen maar meer.

Lees verder

Probleemloos laden van elektrische auto’s bij kantoren en bedrijven

De EVBox BusinessLine was het eerste laadstation van EVBox en is tot op heden nog steeds de bestverkochte. Intussen zijn we al een aantal productgeneraties verder, maar de buitenkant is hetzelfde gebleven, geïnspireerd door de Hollandse tulp. Het bekende laadstation is geschikt voor elke elektrische auto en kan tot 22 kW per connector laden.

Lees verder