Nieuwe SMA Sunny Tripower CORE1 voor nog meer veiligheid en betrouwbaarheid

De Sunny Tripower CORE1 omvormer krijgt er twee nieuwe geïntegreerde functies bij om uw PV-installatie nog duurzamer te maken. Deze twee extra functies sluiten perfect aan bij de voordelen die deze veelzijdige omvormer tot een referentie hebben gemaakt voor uw gedecentraliseerde dak- en grondgebonden zonnestroominstallaties.

Om te voorkomen dat het falen van een verbinding in een zonnestroominstallatie aanleiding geeft tot vlambogen, is de CORE1 nu uitgerust met automatische vlamboogdetectie of AFCI. Die schakelt de omvormer onmiddellijk uit wanneer een vlamboog optreedt en brengt u als installateur op de hoogte om verdere actie in te plannen. Zo voldoet het toestel aan alle wensen en toekomstige eisen in de markt.

De IV-curve diagnose is een tweede nieuwe functie. Dit biedt de mogelijkheid om de IV-curve te scannen en weer te geven. De IV-curve is de verhouding tussen stroom en spanning aan de DC-zijde en geeft de gezondheid van de zonnestroominstallatie weer. Een krachtige tool dus voor het identificeren van afwijkingen. Dankzij de geïntegreerde software in de SMA omvormers kunt u in één keer nagaan wat de status is van de zonnestroominstallatie.

In combinatie met andere geïntegreerde functionaliteiten, zoals SMA ShadeFix of SMA Smart Connected, versterkt dit de positie van de CORE1 als de oplossing bij uitstek voor commerciële zonnestroomprojecten binnen het megawattbereik.

De CORE1 beschikt ook over een overspanningsbeveiliging type 1/2. Zo vermijdt u overspanningsschade als gevolg van directe en indirecte blikseminslag, een van de meest voorkomende oorzaken van schade aan zonnestroominstallaties.

Dit toestel is dus uitermate geschikt voor uw SDE-projecten! Kies voor een complete omvormer die klaar is voor de toekomst. De nieuwe versie, Sunny Tripower CORE1 50-41, is nu al beschikbaar. 

Bekijk in de webshop

Download de brochure en datasheet

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzaamheid

Slim laadmanagement MENNEKES zorgt voor besparing!

Een laadplein met laadstations ontwerpen voor elektrische voertuigen zoals de nieuwe modellen Ford Mustang, Tesla model Y of VW ID4; maar is er dan wel voldoende elektrisch vermogen om alle batterijvoertuigen te kunnen laden? Domweg investeren in een netverzwaring is vaak niet de slimste oplossing.

Lees verder

Razendsnelle ontwikkelingen in e-mobility

Of het nu gaat om vlieg-, vaar- of voertuigen: e-mobility ontwikkelt zich razendsnel. Als we alleen al naar de auto’s kijken, dan zien we dat zowat elk merk auto elektrische typen in het assortiment heeft of ontwikkelt en dat wordt alleen maar meer.

Lees verder

Probleemloos laden van elektrische auto’s bij kantoren en bedrijven

De EVBox BusinessLine was het eerste laadstation van EVBox en is tot op heden nog steeds de bestverkochte. Intussen zijn we al een aantal productgeneraties verder, maar de buitenkant is hetzelfde gebleven, geïnspireerd door de Hollandse tulp. Het bekende laadstation is geschikt voor elke elektrische auto en kan tot 22 kW per connector laden.

Lees verder