Probleemloos laden van elektrische auto’s bij kantoren en bedrijven

De EVBox BusinessLine was het eerste laadstation van EVBox en is tot op heden nog steeds de bestverkochte. Intussen zijn we al een aantal productgeneraties verder, maar de buitenkant is hetzelfde gebleven, geïnspireerd door de Hollandse tulp. Het bekende laadstation is geschikt voor elke elektrische auto en kan tot 22 kW per connector laden.

Robuust

Het laadstation is ontworpen om schok- en weersbestendig te zijn. Daarbij zijn er elektrische beveiligingen voor lekstroom en overstroom ingebouwd en beschikt deze over een geïntegreerde kWh-meter. De nieuwste generatie EVBox BusinessLine werkt met een Wi-Fi en 4G-verbinding en is daardoor altijd verbonden, zodat u het laadstation online kunt beheren en ondersteuning en firmware-updates op afstand ontvangt.

Op maat

Door de jaren heen hebben we de EVBox BusinessLine van binnen opnieuw ontworpen en voorzien van een modulaire opbouw, waardoor het eenvoudiger is om een laadnetwerk te installeren en te onderhouden. Ook kunt u kiezen tussen één of twee connectoren per laadstation, of u deze aan de muur of op een paal wilt bevestigen én eventueel een bedrijfslogo op het station wilt plaatsen.

Slim en schaalbaar

Door het schaalbare ontwerp is de EVBox BusinessLine geschikt voor elke locatie, situatie en auto van nu én de toekomst. Met de Hub-Satellite-configuratie kunt u tot 20 laadpunten per netwerk aansluiten en de laadstations onderling én met andere apparaten op locatie laten communiceren. U kunt overigens een onbeperkt aantal netwerken beheren. Doordat de EVBox BusinessLine OCPP-conform is, kan dat via software naar keuze. Bovendien kunt u dankzij (dynamic) load balancing uw investerings- en energiekosten verlagen.

Wil je meer weten over (dynamic) load balancing en slim laden? Lees dan dit artikel.

Bekijk in de webshop
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

Slim laadmanagement MENNEKES zorgt voor besparing!

Een laadplein met laadstations ontwerpen voor elektrische voertuigen zoals de nieuwe modellen Ford Mustang, Tesla model Y of VW ID4; maar is er dan wel voldoende elektrisch vermogen om alle batterijvoertuigen te kunnen laden? Domweg investeren in een netverzwaring is vaak niet de slimste oplossing.

Lees verder

Razendsnelle ontwikkelingen in e-mobility

Of het nu gaat om vlieg-, vaar- of voertuigen: e-mobility ontwikkelt zich razendsnel. Als we alleen al naar de auto’s kijken, dan zien we dat zowat elk merk auto elektrische typen in het assortiment heeft of ontwikkelt en dat wordt alleen maar meer.

Lees verder