Terra DC-wallbox: intelligent ontwerp, toekomstbestendig, veilig

Als pionier in e-mobility heeft ABB diverse laadsystemen voor elektrische voertuigen (EV) ontwikkeld. Een daarvan is de Terra DC-wallbox.

Inzetbaarheid

De Terra DC-wallbox kan op diverse locaties worden ingezet:

  • Residentieel: appartementengebouwen, wooncomplexen, particuliere parkeerplaatsen
  • Kantoren: kleine en grote kantoren, bedrijventerreinen en campussen
  • Commercieel: horeca, sportfaciliteiten, winkelcentra, wagenparken, parkeergarages, autodealers etc.
  • Publiek: busstations, utiliteit, openbare parkeerplaatsen

De Terra DC-wallbox is compatibel met huidige en toekomstige elektrische voertuigen. Bovendien beschikt het systeem over een koppeling met een energiemonitoringssysteem dat zorgt voor betrouwbaar beheer van het laadvermogen. Ook worden hiermee de betalingen van de verschillende gebruikers afgehandeld. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het Open Charge Point Protocol (OCPP).

Veiligheid

Zoals verwacht mag worden, voldoet de Terra DC-wallbox aan alle belangrijke veiligheidseisen, bijvoorbeeld overstroom, over- en onderspanning, aardlek, piekstroombeveiliging en PE (protective earth) continuïteitsmonitoring.

Connectiviteit

Met de Terra DC-wallbox kan verbinding worden gemaakt via Mobiel, Ethernet en RFID. Monitoring en beheer op afstand zijn mogelijk en hij wordt automatisch geüpdate om elke nieuwe EV op de weg te ondersteunen. De enkele/dubbele CCS (150 tot 920 V DC) en CHAdeMO (150 tot 500 V DC)-connector zorgt voor verbinding.

De Terra DC-wallbox meet 770 x 584 x 294 mm (l x b x d) en weegt 60 kg, zonder de achterplaat van 10 kg en de kabels. Hij heeft een laadvermogen van 0 tot 22,5 kW (24 kW piek) en een energie-efficiëntie van 92% (piek). Het geïntegreerde load management zorgt voor de balans tussen vermogensbehoefte en belasting van het netwerk.

De Terra DC-wallbox heeft een NEMA 3- en een IP54-classificatie (binnen en buiten) en is voorbereid voor:

  • integratie van externe energiemeters voor dynamisch load management;
  • integratie met energiemanagementsystemen o.a. ABB Ability (Smart Buildings).
Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

Slim laadmanagement MENNEKES zorgt voor besparing!

Een laadplein met laadstations ontwerpen voor elektrische voertuigen zoals de nieuwe modellen Ford Mustang, Tesla model Y of VW ID4; maar is er dan wel voldoende elektrisch vermogen om alle batterijvoertuigen te kunnen laden? Domweg investeren in een netverzwaring is vaak niet de slimste oplossing.

Lees verder

Razendsnelle ontwikkelingen in e-mobility

Of het nu gaat om vlieg-, vaar- of voertuigen: e-mobility ontwikkelt zich razendsnel. Als we alleen al naar de auto’s kijken, dan zien we dat zowat elk merk auto elektrische typen in het assortiment heeft of ontwikkelt en dat wordt alleen maar meer.

Lees verder

Probleemloos laden van elektrische auto’s bij kantoren en bedrijven

De EVBox BusinessLine was het eerste laadstation van EVBox en is tot op heden nog steeds de bestverkochte. Intussen zijn we al een aantal productgeneraties verder, maar de buitenkant is hetzelfde gebleven, geïnspireerd door de Hollandse tulp. Het bekende laadstation is geschikt voor elke elektrische auto en kan tot 22 kW per connector laden.

Lees verder