Duurzame voorbedrade buis met de kwaliteit van Draka

Installateurs ontdekken steeds vaker de voordelen van installeren met voorbedrade buis. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen alle draad-in-buis oplossingen? Wat maakt Draka Profit zo duurzaam en voldoet de buis ook aan CPR?

Eerder dit jaar heeft Draka besloten om als eerste kabelfabrikant, de productie van draad-in-buiscombinaties volledig in eigen beheer te nemen en in Nederland te produceren.

Wat is hier dan uniek aan vraagt u zich misschien af. Het is zo dat de productie in het verleden uit twee fases bestond. Eén daarvan is de kabel maken en de ander is het in de buis trekken. Deze methodiek wordt vandaag de dag nog door veel draad in buis leveranciers toegepast. Maar Draka heeft hier verandering in gebracht.

Het kan namelijk zo zijn dat de kabel eerst duizenden kilometer moet afleggen, voordat het in een buis getrokken kan worden. De reden is dat de buis productie veelal in het buitenland plaatsvindt. Dit zorgt voor veel extra CO2 uitstoot en maakt het product niet echt duurzaam. Dit zijn zaken waar we niet altijd bij stil staan. Door zowel de kabel in Emmen te produceren en direct daarna de buis om de kabel te extruderen, reduceert Draka aanzienlijk de milieuvoetafdruk.

Naast duurzaamheid speelt voor Draka uiteraard de kwaliteit een belangrijke rol. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het nu eigenlijk gesteld is met de kwaliteit van de kabel in de buis? Of gaat u ervan uit dat dit altijd goed is? Na uitvoerig onderzoek gedaan te hebben, heeft Draka geconstateerd dat het niet altijd duidelijk is hoe het met de kwaliteit van veel voorbedrade buisproducten gesteld is. De grote vraag is of de draden die de buisfabrikant door een buis trekt voldoen aan de geldende eisen. Bijvoorbeeld welke elektrische en mechanische eigenschappen heeft die draad? Voldoen die aan de juiste CPR-brandclassificatie? Is de draad beveiligd tegen doorslag of extreme temperaturen? Zit er KEMA KEUR op? Enzovoorts. Dit zijn allemaal aspecten waarover u als installateur zekerheid wil hebben.

Door Profit zelf te produceren, garandeert Draka topkwaliteit en korte levertijden. Daarnaast is ook het ringformaat geoptimaliseerd en is de buis halogeenvrij. In de Rexel webshop kunt u alle informatie over Profit netjes terugvinden, inclusief de daarbij behorende keurmerken.

We merken nu al dat veel Nederlandse installateurs overstappen op Profit van Draka. Het toepassen vergt weliswaar iets meer voorbereiding op de tekentafel, maar daarentegen bespaart het u veel kostbare tijd op de bouwplaats. U hoeft niet meer met twee man draad te trekken, maar u kunt nu in uw eentje draad-in-buis leggen. Kortom, bespaar tijd en kies voor duurzaamheid en de kwaliteit van Draka.

Bekijk de producten in de webshop
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over toekomstbestendig installeren

Maintenance free stekerbaar installeren

Elektrische installaties worden steeds complexer, installatietijden staan onder druk en moeten steeds korter worden en er worden steeds hogere eisen gesteld aan de elektrische installatie van woningen en utiliteitsgebouwen. 

Lees verder

Eenvoudig een supersnelle dataverbinding met Gigamedia

De digitalisering gaat razendsnel. Om een eenvoudige en betrouwbare databekabeling aan te leggen, wilt u als installateur de beste producten toepassen. Alles wat IP-gerelateerd is, vindt u in het assortiment van Gigamedia, een merk van Conectis dat in 1996 opgericht is door Rexel.

Lees verder

Bovenop het energieverbruik met de PowerTag

Laadpalen, warmtepompen en zonnepanelen hebben veel impact op energieverbruik. De energieverdeler is het verbindende element waar energieverbruik en opwekking samen komen. Slimmer omgaan met energie begint dan ook bij het Smart Panel.

Lees verder

Installeer nu slimmer met MOBIWAY™

MOBIWAY™ is een herbruikbaar afrolsysteem, waarmee u zonder hulpmiddelen gemakkelijk de kabel kan afrollen. MOBIWAY™ bestaat uit een set herbruikbare flenzen, die u op speciale compacte haspels klikt. Haspel leeg? Klik de flenzen op een nieuwe haspel.

Lees verder

Slim Stekerbaar installeren met Isolectra

Stekerbaar installeren biedt vele voordelen, het bespaart tijd, kosten en vergroot de flexibiliteit van de installatie. Wieland biedt met haar GST18® stekerbare portfolio een ruim assortiment, die u helpen om een installatie slim en snel te realiseren.

Lees verder