Eenvoudig een supersnelle dataverbinding met Gigamedia

De digitalisering gaat razendsnel. Om een eenvoudige en betrouwbare databekabeling aan te leggen, wilt u als installateur de beste producten toepassen. Alles wat IP-gerelateerd is, vindt u in het assortiment van Gigamedia, een merk van Conectis dat in 1996 opgericht is door Rexel. Gigamedia heeft een divers, maar eenvoudig aanbod voor data en security. Daaronder vallen ook het 123-kastje (GGM 123SKNL) en de RJ45 fieldplug (GGM NFPLUGITC6U).

Wandkast met acht aansluitingen

Het 123-kastje is een 10-inch wandkast en voorzien van alle componenten om een CAT6-netwerk met acht aansluitingen aan te leggen. Dankzij het compacte formaat is deze startersset uitermate geschikt om toe te passen in de luxere woningbouw, kleine winkels, residentiële laadstations en pv-installaties. De set wordt compleet geleverd, maar het is ook mogelijk om alle componenten los te kopen. In de GGM 123SKNL zitten een patchrack met acht aansluitingen, patchkabels en een switch met acht aansluitingen. Bovendien kunt u de wandkast verder uitbreiden. Handig als u bijvoorbeeld nog meer werkplekken wilt realiseren of wanneer bij een klant thuis extra aansluitingen nodig zijn.

Bekijk in de webshop

Fieldplug is onmisbaar

Om een dataverbinding met koper te maken, heeft u natuurlijk een modulaire plug (RJ45) nodig. Deze fieldplug is zo’n plug, maar dan extra robuust. U kunt hem gebruiken zonder speciaal gereedschap. Waardoor de installatie een fluitje van een cent is. Ideaal bij flexibele werkplekken waar de inrichting vaak verandert, voor camerabeveiliging, laadstations of pv-installaties. Dankzij de IP20-waarde is de plug daarnaast goed toepasbaar op consolidatiepunten boven systeemplafonds waar het vaak erg stoffig is.

De fieldplug is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: CAT6 UTP & STP en CAT6A STP. Unshielded en shielded dus. De CAT6A fieldplug is enkel in een shielded uitvoering verkrijgbaar.

Bekijk in de webshop

Vlotte en eenvoudige installatie

De installatie van het 123-kastje en de fieldplug gaat als volgt. U schroeft het kastje aan de wand, trekt de kabels en deze sluit u aan op het patchpaneel. Het internet dat binnenkomt vanuit de provider sluit u aan op de switch en dan gaat u onderling patchen. U heeft hiervoor geen speciaal gereedschap nodig, enkel een kniptang en een striptang. Dat maakt de installatie vlot en eenvoudig!

Specificaties

123-kastje (GGM 123SKNL)

CAT6 UTP

Internetsnelheid: Gigabit

8-voudig + uit te breiden 

10-inch breed

 

Fieldplug CAT6

Fieldplug CAT6A

UTP & STP

STP

Power over Ethernet

Power over Ethernet

Internetsnelheid: Gigabit

Internetsnelheid: 10G

Geen speciaal gereedschap nodig

Geen speciaal gereedschap nodig

IP20 (stofdicht)

IP20 (stofdicht)

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over toekomstbestendig installeren

Maintenance free stekerbaar installeren

Elektrische installaties worden steeds complexer, installatietijden staan onder druk en moeten steeds korter worden en er worden steeds hogere eisen gesteld aan de elektrische installatie van woningen en utiliteitsgebouwen. 

Lees verder

Bovenop het energieverbruik met de PowerTag

Laadpalen, warmtepompen en zonnepanelen hebben veel impact op energieverbruik. De energieverdeler is het verbindende element waar energieverbruik en opwekking samen komen. Slimmer omgaan met energie begint dan ook bij het Smart Panel.

Lees verder

Installeer nu slimmer met MOBIWAY™

MOBIWAY™ is een herbruikbaar afrolsysteem, waarmee u zonder hulpmiddelen gemakkelijk de kabel kan afrollen. MOBIWAY™ bestaat uit een set herbruikbare flenzen, die u op speciale compacte haspels klikt. Haspel leeg? Klik de flenzen op een nieuwe haspel.

Lees verder

Slim Stekerbaar installeren met Isolectra

Stekerbaar installeren biedt vele voordelen, het bespaart tijd, kosten en vergroot de flexibiliteit van de installatie. Wieland biedt met haar GST18® stekerbare portfolio een ruim assortiment, die u helpen om een installatie slim en snel te realiseren.

Lees verder