Slim Stekerbaar Installeren? Schakelverdelers!

Stekerbaar installeren bespaart tijd, kosten en vergroot de flexibiliteit van de installatie. Maar hoe gaat u nu om met alledaagse schakelingen in de elektrische installatie?

Slim Stekerbaar installeren met schakelverdelers

Bij stekerbare installaties maken we gebruik van stekerbare verdeelblokjes. Die zijn er in allerlei vormen. Een T-splitter, of een H-verdeler met 1 ingang en 3 uitgangen. Bijna alle schakelmateriaal leveranciers leveren kant-en-klare schakelaars met een GST18i3® bruine connector. Deze GST18i3® bruine connector past niet op de GST18i3® zwarte connectoren. Fouten zijn dus uitgesloten. Hiermee kunt u met de slimme Wieland schakelverdelers snel en foutloos uw schakeling maken!

1. De aan/uit-schakelverdeler
Op deze schakelverdeler heeft u naast de 230V ingang, uitgang en een schakelaar, 3 aansluitingen voor verlichting die gelijktijdig geschakeld worden.

Bekijk in de webshop

2. De wissel-schakelverdeler
Op deze schakelverdeler sluit u naast de 230V in-, en uitgang 2 wisselschakelaars aan. U heeft daarbij 2 aansluitingen voor verlichting welke gelijktijdig geschakeld worden. 

Bekijk in de webshop

3. De serie-schakelverdeler
Op deze schakelverdeler sluit u naast de 230V in-, en uitgang 1 serieschakelaar aan. Er zijn dan 2 verlichtingsuitgangen die apart geschakeld worden met de serie schakelaar.

Bekijk in de webshop

4. De sensorschakelverdeler
Dit is eigenlijk een aan-uit schakelverdeler, maar op de middelste schakelaar aansluiting wordt de Nul aangeboden. Hiermee kunt u dus een aanwezigheidsdetector voeden en zo automatisch schakelen. Een andere optie is om deze te gebruiken in een schakelaar met een lampje die u als beletschakelaar wilt gebruiken.

Bekijk in de webshop

Documentatie

Wilt u meer weten over deze schakelverdelers? Download dan de onderstaande PDF's.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over toekomstbestendig installeren

Maintenance free stekerbaar installeren

Elektrische installaties worden steeds complexer, installatietijden staan onder druk en moeten steeds korter worden en er worden steeds hogere eisen gesteld aan de elektrische installatie van woningen en utiliteitsgebouwen. 

Lees verder

Eenvoudig een supersnelle dataverbinding met Gigamedia

De digitalisering gaat razendsnel. Om een eenvoudige en betrouwbare databekabeling aan te leggen, wilt u als installateur de beste producten toepassen. Alles wat IP-gerelateerd is, vindt u in het assortiment van Gigamedia, een merk van Conectis dat in 1996 opgericht is door Rexel.

Lees verder

Bovenop het energieverbruik met de PowerTag

Laadpalen, warmtepompen en zonnepanelen hebben veel impact op energieverbruik. De energieverdeler is het verbindende element waar energieverbruik en opwekking samen komen. Slimmer omgaan met energie begint dan ook bij het Smart Panel.

Lees verder

Installeer nu slimmer met MOBIWAY™

MOBIWAY™ is een herbruikbaar afrolsysteem, waarmee u zonder hulpmiddelen gemakkelijk de kabel kan afrollen. MOBIWAY™ bestaat uit een set herbruikbare flenzen, die u op speciale compacte haspels klikt. Haspel leeg? Klik de flenzen op een nieuwe haspel.

Lees verder

Slim Stekerbaar installeren met Isolectra

Stekerbaar installeren biedt vele voordelen, het bespaart tijd, kosten en vergroot de flexibiliteit van de installatie. Wieland biedt met haar GST18® stekerbare portfolio een ruim assortiment, die u helpen om een installatie slim en snel te realiseren.

Lees verder