Noodverlichting eenvoudiger plannen? Bekijk de pragmatische checklist

Gebouwen, groot of klein, voorzien van noodverlichting kan een hele uitdaging zijn, zeker als het gebouw nog op de tekentafel ligt. De Checklist Pragmatisch Projecteren helpt bij het plannen en houdt rekening met zowel de juridische eisen als uw specifieke wensen.

 

Bij het ontwerpen van een gebouw is het noodzakelijk om rekening te houden met de aan te brengen vluchtroutes en noodverlichting. Helaas ontbreken vaak bepaalde gegevens nog, zoals het ontruimingsplan en de bezettingsgraad van bepaalde ruimtes, om een correcte inschatting te kunnen maken van welke noodverlichting nodig is, hoeveel armaturen er moeten komen en waar die geplaatst dienen te worden.

De NVFN (Vereniging Professionals in Noodverlichting) heeft hier iets slims op bedacht: de Checklist Pragmatisch Projecteren. Door deze als leidraad te nemen wordt duidelijk aan welke wettelijke eisen, normeringen en specifieke klantwensen moet worden voldaan en ontstaat er een eenduidige manier van werken in de markt. ABB werkt met deze checklist.

Door gebruik te maken van goede informatie en een duidelijk stappenplan kan op een pragmatische wijze een projectie gemaakt worden die voldoet aan de regelgeving en uw specifieke wensen.

Ook voor bestaande gebouwen

De Checklist Pragmatisch Projecteren kan niet alleen gebruikt worden bij nieuwe gebouwen; ook bij bestaande panden kan de checklist nuttig zijn, bijvoorbeeld om na te gaan of de noodverlichting aan alle wettelijke eisen voldoet of ter inspiratie om de noodverlichtingsinstallatie efficiënter in te richten.

Download Checklist Pragmatisch Projecteren

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over verlichting

Philips 'Perfect Fit': uw 3D geprinte downlighter

3D-geprinte armaturen zijn de toekomst als u een (renovatie)verlichtingsoplossing op maat zoekt die volledig voldoet aan uw exacte wensen. U bespaart niet alleen geld, maar ook een boel gedoe. De downlights zijn bovendien gemaakt van polycarbonaat dat kan worden gerecycled. Zo draagt u ook nog eens bij aan het milieu.

Lees verder

Naveo®Pro: slimme oplossing voor noodverlichtingsmanagement

Of u gebouwbeheerder, -eigenaar, eindgebruiker of installateur bent -  één onderwerp staat bijna dagelijks bovenaan de agenda: efficiëntie. Die efficiëntie mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Met Naveo®Pro biedt ABB een oplossing voor noodverlichtingsinstallaties die veiligheid, intelligentie en efficiëntie combineert.

Lees verder

Resisto – de waterdichte IP66 totaaloplossing

Energiebesparing en lichtsturing worden ook in de industrie steeds belangrijker, want in dit segment kan dit tot enorme besparingen leiden.   Eén van de redenen waarom de nieuwste reeks waterdichte armaturen van Sylvania, Resisto, nu ook verkrijgbaar is met Microwave of Sylsmart modules.

Lees verder

NORTON CRB-N LED met corridor functie

De CRB-N LED met corridor functie is de ideale keuze wanneer een energiebesparend opbouwarmatuur gewenst is in projecten in de publieke sector. Hoogwaardige materialen en een fraai design zorgen voor slimme duurzame verlichting.

Lees verder

Slim verlichten met Norton

Met het Norton armaturen programma bieden wij armaturen aan die innovatief, energiebesparend en duurzaam zijn. Daarnaast eenvoudig te monteren, installeren en te besturen. Kortom, Norton biedt de installateur en eindgebruiker kwaliteit, comfort en gemak.

Lees verder

Naveo®Pro: een slimme oplossing voor noodverlichtingsmanagement

Of u gebouwbeheerder, -eigenaar, eindgebruiker of installateur bent -  één onderwerp staat bijna dagelijks bovenaan de agenda: efficiëntie. Die efficiëntie mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Met Naveo®Pro biedt ABB een oplossing voor noodverlichtingsinstallaties die veiligheid, intelligentie en efficiëntie combineert.

Lees verder