Slim verlichten met Norton

Met het Norton armaturen programma bieden wij armaturen aan die innovatief, energiebesparend en duurzaam zijn. Daarnaast eenvoudig te monteren, installeren en te besturen. Kortom, Norton biedt de installateur en eindgebruiker kwaliteit, comfort en gemak.

Nog slimmer verlichten

Om tot een optimale energiebesparing te komen, levert Norton op haar standaard al zeer efficiënte ledarmaturen ook de mogelijkheid tot dim en connectiviteit functies. Hiermee kunt u kiezen voor de smart lighting oplossing die het best past bij het gebruik van het gebouw zodat een optimalisatie ontstaat op het gebied van energieverbruik, welzijn en duurzaamheid. De verlichtingsinstallatie kan eenvoudig geïntegreerd worden in een lichtmanagement- of gebouwbeheersysteem met bijvoorbeeld LiveLink (bedraad) of Casambi (wireless connectivity). Als onafhankelijk leverancier kiest Norton samen met u de slimste oplossing.

Human Centric Lighting

De mens centraal bij verlichting, dat is Human Centric Lighting (HCL). Uitgangspunt van Human Centric Lighting is dat de binnenverlichting het ritme van het daglicht buiten nabootst. Het dagritme van de mens, dat van nature ook door het zonlicht wordt beïnvloed, kan worden ondersteund met verlichting die de loop van de zon en de intensiteit en de kleur van zonlicht nabootst. Het licht dat we op deze manier creëren, doet dus meer dan alleen het mogelijk maken van de visuele taken maar ondersteunt ook de aspecten die niet direct bewust ervaren worden maar wel degelijk door licht beïnvloed worden, zoals productiviteit, humeur, dag- en nachtritme en het ervaren van comfort.

Het in kantoren, scholen en zorg toepassen van HCL loont dus altijd omdat in alle gevallen een bijdrage wordt geleverd aan het beter en comfortabeler functioneren van medewerkers, leerlingen en patiënten/bewoners.

Tunable White LPS panelen

Met een universeel regelsysteem kunt u de lichtintensiteit en kleurtemperatuur van de LPS Tunable White panelen instellen en werkplekken of verblijfruimten individueel inregelen. Op iedere plek is het lichtniveau aan te passen aan het tijdstip van de dag en het werk dat gedaan moet worden. Hiermee heeft u hét armatuur in handen waarmee u dynamische lichtoplossingen creëert waarbij de mens centraal wordt gesteld.

Advies en ondersteuning

Naast de kwaliteit van het product kunnen de lichtspecialisten van Rexel en de projectafdeling van Norton u adviseren op het gebied van lichtmanagement, Human Centric Lighting (HCL) en certificering. Uiteraard ondersteund met een lichtadvies. Hierbij houden we rekening met de technische en budgettaire voorwaarden van het project.

Norton: investeren in duurzaamheid

Norton led armaturen zijn duurzaam. Met een lange levensduur, lage onderhouds- en energiekosten en eenvoudige montage. Dit resulteert in een waardevolle investering met een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership.

Bekijk de LPS Tunable White panelen in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over verlichting

Philips 'Perfect Fit': uw 3D geprinte downlighter

3D-geprinte armaturen zijn de toekomst als u een (renovatie)verlichtingsoplossing op maat zoekt die volledig voldoet aan uw exacte wensen. U bespaart niet alleen geld, maar ook een boel gedoe. De downlights zijn bovendien gemaakt van polycarbonaat dat kan worden gerecycled. Zo draagt u ook nog eens bij aan het milieu.

Lees verder

Naveo®Pro: slimme oplossing voor noodverlichtingsmanagement

Of u gebouwbeheerder, -eigenaar, eindgebruiker of installateur bent -  één onderwerp staat bijna dagelijks bovenaan de agenda: efficiëntie. Die efficiëntie mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Met Naveo®Pro biedt ABB een oplossing voor noodverlichtingsinstallaties die veiligheid, intelligentie en efficiëntie combineert.

Lees verder

Resisto – de waterdichte IP66 totaaloplossing

Energiebesparing en lichtsturing worden ook in de industrie steeds belangrijker, want in dit segment kan dit tot enorme besparingen leiden.   Eén van de redenen waarom de nieuwste reeks waterdichte armaturen van Sylvania, Resisto, nu ook verkrijgbaar is met Microwave of Sylsmart modules.

Lees verder

NORTON CRB-N LED met corridor functie

De CRB-N LED met corridor functie is de ideale keuze wanneer een energiebesparend opbouwarmatuur gewenst is in projecten in de publieke sector. Hoogwaardige materialen en een fraai design zorgen voor slimme duurzame verlichting.

Lees verder

Naveo®Pro: een slimme oplossing voor noodverlichtingsmanagement

Of u gebouwbeheerder, -eigenaar, eindgebruiker of installateur bent -  één onderwerp staat bijna dagelijks bovenaan de agenda: efficiëntie. Die efficiëntie mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Met Naveo®Pro biedt ABB een oplossing voor noodverlichtingsinstallaties die veiligheid, intelligentie en efficiëntie combineert.

Lees verder