Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

"De Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met PVX Multimount is niet alleen kostenefficiënt, gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik, maar door deze test nu ook gecertificeerd."

props.field_video &&

Aanleiding voor de windtunneltest is de toenemende vraag uit de solarbranche naar meer kennis over het gedrag van kabeldraagsystemen en de daarbij horende veiligheid en zekerheid.

Performa Zinc+ in combinatie met PVX Multimount

De totale oplossing bestaat uit een compleet systeem dat specifiek is ontworpen voor vlakke dakconstructies en wordt vaak gebruikt voor zonnepaneel toepassingen, klimaatinstallaties en overige dak opstellingen. Het PVX Multimount montagesysteem is toepasbaar met 1 of 2 draadgoten en/of 1 of 2 installatiebuizen en is volledig UV- en weersbestendig.

Geteste opstelling

De PVX Multimount is op zichzelf getest en in combinatie met de Performa Zinc+ (met en zonder deksel), met de installatiebuis en de combinatie van PVX Multimount, Performa Zinc+ met en zonder deksel en de installatiebuis.

Windtunneltest

Peutz is het enige onafhankelijke adviesbureau in Europa met een eigen windtunnel. Dankzij de windtunnel kunnen gebouwontwerpen worden geoptimaliseerd voor comfort en veiligheid. Onder andere windhinder en windgevaar worden getest. De beoordeling van het windklimaat vindt plaats aan de hand van criteria, zoals voorgeschreven in de volgende Nederlandse normen NEN-EN 1881-1-4:2011, NEN 7250:2014 en de CUR aanbeveling 103 uit 2005.

Certificering en rekentool

De windtest heeft naast de certificering voor het kabeldraagsysteem, gezorgd voor een rekentool waarop elk project specifiek doorberekend kan worden. In de samenwerking tussen PVX Multimount en Schneider Electric kunnen specifieke projecten met u berekend worden ten aanzien van de windbelasting zodat u verzekerd bent van een veilige installatie.

Performa Zinc+ is zeer gebruiksvriendelijk

Performa draadgoot ZINC+ draadgoot, is in meerdere breedte en hoogte maten beschikbaar. Zinc+ is een innovatieve oppervlaktecoating waarmee het gebruikte staal al voorbehandeld is. Hiermee kenmerkt het zich door een zeer hoge corrosiebestendigheid en is, in tegenstelling tot thermisch verzinkt, zelfhelend op beschadigde onderdelen en hierdoor installatie vriendelijk. Het assortiment bevat alle type bevestigingsmaterialen, inclusief deksels in dezelfde oppervlakte behandeling. Performa ZINC+ past in het Green Premium label van Schneider Electric dat zich richt op een verduurzaming van elektrotechnische installaties.

Duurzaame daksteun

De PVX Multimount® is dé multifunctionele daksteun voor het installeren van draadgoot en/of buis op platte daken. Dit innovatieve systeem biedt de beste oplossing voor het bevestigen van kabel- en buistracés, onder andere voor de installatie van zonnepanelen, warmtepompen en airco's. PVX Multimount is volledig compatibel met de innovatieve Performa Zinc+ draadgoot van Schneider Electric. De PVX Multimount is volledig UV- en weerbestending.

NEN comform

De combinatie van Performa ZINC+ en PVX Multimount is een kwalitatief hoogwaardig systeem dat zonder ondersteunend gereedschap kan worden geïnstalleerd en hierdoor nog installatievriendelijker. Uiteraard is, naast de bovengenoemde NEN normen, het systeem conform NEN1010. Daarnaast is uiteraard eveneens de standaard normering op de draadgoot van toepassing NEN-EN-IEC 61537.

Wilt u uw installatie ook voorzien van een volledig wind gecertificeerd kabeldraagsysteem, neem dan contact op met uw Rexel-contactpersoon.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over installatiemateriaal

Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder

Preflex, dé flexibele voorbedrade buis

Al 25 jaar lang zijn de producten van Preflex een begrip op het gebied van flexibele voorbedrade buizen. Met een productie van 100.000 km per jaar hebben de producten hun weg gevonden door Nederland en de rest van Europa.

Lees verder