SENTRON-zekeringstechniekoplossingen voor optimale beveiliging

De SENTRON lastschakelaars en zekeringlastscheiders van Siemens beveiligen elektrische installaties in geval van overbelasting en kortsluiting. De nieuwste versies zijn breed inzetbaar en beschikken over innovatieve functionaliteit om problemen en statussen te melden.

Vanaf 1 oktober 2019 faseert Siemens de lastschakelaars SENTRON 3KA en 3KE en de zekeringlastscheiders SENTRON 3KL en 3KM uit. Als opvolgers bieden de SENTRON 3KD en de SENTRON 3KF nog meer functionaliteiten.

3KD: betrouwbaar en compact

De lastschakelaar 3KD borgt een hoge systeembeschikbaarheid en biedt flexibele aanvullende opties. Vergrendelingsfuncties voorkomen onbevoegd schakelen tijdens onderhoud aan machines. De (doorzichtige) klemafdekking biedt een goede aanraakbescherming. Dankzij het compacte design kan de ruimte in schakelinstallaties, besturingskasten of energieverdelers optimaal worden benut. De bediening van de 3KD kan links, in het midden of rechts van de schakelaar worden gekozen. De schakelaar is geschikt voor toepassingen tot 1600 A en leverbaar in een 3-, 4- en 6-polige uitvoering.

3KF: ook met Sitor-patronen

De klemafdekkingen van de zekeringslastscheider 3KF voorkomen direct contact met spanningvoerende delen. Hangsloten beschermen tegen onbevoegd schakelen. Insteekbare fasescheiders bieden bescherming tegen vlambogen. De zekeringbewaking meldt aangesproken zekeringen of spanningsuitval, zodat onmiddellijk kan worden ingegrepen. Zowel de 3KD als de 3KF werken met een dubbel verbreekcontact en zijn geschikt voor toepassingen met wisselspanning tot 690 volt en met gelijkspanning tot 440 volt. Speciale uitvoeringen met Sitor-patronen voorkomen schade aan gevoelige elektronische halfgeleidercomponenten in o.a. frequentie-omvormers en softstarters voor motoren. Er zijn vijf bouwgroottes voor toepassingen van 32 A tot 800 A. Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in drie of vier polen. Ze kunnen worden bevestigd op een montageplaat of worden vastgeklikt op een standaard DIN-rail en zijn uit te breiden met extra functies.

Intelligente testfunctie

De SENTRON 3KD en 3KF voldoen aan alle vereisten van een hoofd-, noodstop- of werkschakelaar. Dankzij de testfunctie kan men de stuurstroom naar het gebouwbeheer- of automatiseringssysteem veilig testen terwijl de hoofdcontacten uitgeschakeld blijven.

4- of 2-polige 3NP1 met zekeringbewaking geschikt voor DC

De compacte zekeringlastscheiders uit de SENTRON 3NP1 serie zijn in vijf bouwgroottes leverbaar van 100 t/m 630 A. Alle uitvoeringen kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd op montageplaten of een 40 of 60 mm busbar-systeem. Naast een 3-polige uitvoering heeft Siemens een 1-, 2- en 4-polige uitvoering. Deze zijn met zekeringbewaking ook toepasbaar voor gelijkstroom.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over SENTRON? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Lees meer over paneelbouw en industrie