Slimmer wonen wordt nog slimmer

De markt voor domotica groeit explosief en IoT speelt een cruciale rol in ons leven. Zo hebben Nederlandse consumenten inmiddels al voor 2,5 miljard euro aan Smart Home-apparaten in huis. Dat blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek* van Multiscope onder 6.300 Nederlanders naar het bezit en gebruik van Smart Home-consumentenproducten.

Forse groei slimme apparaten

Op dit moment zijn 3,3 miljoen huishoudens (42%) in het bezit van één of meerdere Smart Home-producten, zo blijkt uit datzelfde onderzoek; een stijging van 6% ten opzichte van 2018. Dat percentage zal de komende jaren alleen nog maar toenemen, evenals het aantal apparaten dat met elkaar verbonden is en met elkaar communiceert. Busch-free@home® is één van die systemen. Het huisbesturingssysteem werd in 2014 ontworpen om huizen te veranderen in intelligente woningen en bewoners kunnen hiermee met één druk op de knop van alles regelen. Van verlichting, verwarming en koeling tot zonwering en deurcommunicatie. De komst van de draadloze variant in 2016 opende nieuwe deuren. En ook de integratie met toonaangevende merken versterkt de domotica-oplossing nog verder.

Zo is het inmiddels mogelijk de voordeur vanuit het vakantieadres te openen, op weg naar huis de verwarming hoger te zetten en CO2 in huis te meten. Kan men via spraakbediening het licht dimmen, slimme speakers aansturen of complete scènes activeren. Stuurt aanwezigheidssimulatie automatisch apparaten aan tijdens afwezigheid en zijn tegenwoordig zelfs huishoudelijke apparaten te integreren. Intelligente technologie werkt dus alle dagelijkse handelingen in een mum van tijd af. En voor meer levenskwaliteit hoeven bewoners minder te doen.

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Domotica kan daarnaast altijd. Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten is het vrij eenvoudig te integreren, en zelfs in karakteristieke jaren 30-woningen. Dat alles zonder hak- en breekwerk en tegen een geringe meerprijs ten opzichte van een conventionele installatie. Bovendien is het systeem in de toekomst makkelijk uit te breiden en hier zelfs op voorbereid. Budgetten en behoeften veranderen immers.

props.field_video &&

Belangrijke rol voor de installateur

In dat alles is ook een belangrijke rol weggelegd voor de installateur. Enerzijds als het gaat om de keuze voor kwalitatief goede, slimme apparaten en domotica, en het professioneel aanleggen van de installatie. Maar ook op het gebied van advies en onderhoud. Laat consumenten bijvoorbeeld weten welke veiligheidsrisico’s er zijn en welke oplossingen voorhanden. Geef inzicht in het belang van advies bij uitbreiding van het systeem met bijvoorbeeld zonnepanelen, energiemodules of andere slimme apparaten. Bied hulp op afstand aan via de binnenkort beschikbare remote-functie en werk met onderhoudscontracten. Zo verzekeren gebruikers zich ervan dat hun systeem niet alleen nu, maar ook in de toekomst optimaal werkt en veilig is.

* Bron: Smart Home Monitor 2020

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over toekomstbestendig installeren

Smart homes slimmer installeren

Vaak bent u als installateur meer bezig in de zaak dan mét de zaak. Uitvoerend in plaats van adviserend. Logisch, want de werkdruk ligt hoog. Busch-Jaeger begrijpt dat en biedt slimme tools om relatief snel en simpel een optimaal Smart Home neer te zetten.

Lees verder

100% Winstalleren met Attema

100% Winstalleren® is het onderhoudsvrije stekerbare installatiesysteem, gebaseerd op voorbedrade centraaldozen in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en een stekerbare groepenkast.

Lees verder