Smart homes slimmer installeren

Vaak bent u als installateur meer bezig in de zaak dan mét de zaak. Uitvoerend in plaats van adviserend. Logisch, want de werkdruk ligt hoog. Busch-Jaeger begrijpt dat en biedt slimme tools om relatief snel en simpel een optimaal Smart Home neer te zetten.

Met de hoge werkdruk, de steeds kritischer wordende consument en de stroom aan nieuwe ontwikkelingen, is het voor de hedendaagse installateur lastig bij te benen. Zeker op het gebied van Smarter Homes. Met inmiddels al voor 2,5 miljard euro aan Smart Home-apparaten in huis*, groeit de markt voor huisautomatisering explosief. Werden in de beginjaren van domotica ‘slechts’ de meest primaire taken in huis overgenomen, hebben we nu wereldwijd en zelfs met onze stem toegang tot onze voordeur, complete geluidsinstallaties, huishoudelijke apparatuur en meer.

Busch-Jaeger begrijpt de uitdagingen die er liggen en maakt het werk graag gemakkelijker. Met de handige Smart Home Configurator bijvoorbeeld, waarmee installateurs samen met bewoners in een paar simpele stappen het ideale Smart Home neerzetten. En met het starterspakket, het ideale vertrekpunt voor iedere slimme woning.

Persoonlijke Smart Home-assistent

De nieuwe configurator assisteert bij het opzetten en configureren van een complete Smarter Home-oplossing, die volledig is afgestemd op de behoeften van bewoners en de verschillende ruimtes in huis. Zowel via de gedetailleerde individuele planning als via een groot aanbod volledig geconfigureerde voorbeeldprojecten. Bepaal het type installatie en kies samen met de bewoner het schakelmateriaal uit. Stel vervolgens eenvoudig de woning samen door ruimtes toe te voegen of upload de plattegrond en werk per verdieping de opties uit. Denk aan verlichting, zonwering, temperatuurregeling, multimedia en nog veel meer. Vervolgens wordt er direct een berekening voor het complete Smart Home-systeem gegenereerd, inclusief alle gewenste producten, prijzen, artikelnummers en aantallen. En de verschillende componenten zijn direct bij Rexel te bestellen.

Busch-free@home®-starterspakket

Nog makkelijker wordt de installatie met het starterspakket van Busch-free@home®: hét startpunt om ieders persoonlijke wensen op het gebied van huisbesturing te realiseren. Het is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en bevat alle componenten die nodig zijn voor de instap in Busch-free@home®:

  • System Access Point SAP/S.13
  • 2 x sensor/schakelactor 1/1-voudig, wireless 6211/1.1-WL
  • Sensor/dimactor 1/1-voudig, wireless 6212/2.1-WL
  • 3 x 1-voudig afdekraam Busch-balance® SI 1721-914
  • 2 x bedieningswip 1-voudig, met symbool ‘licht’ 6232-10-914
  • Bedieningswip 2-voudig links, met symbool ‘dimmer’ 6234-21-914
  • Bedieningswip 2-voudig rechts, met symbool ‘scène’ 6233-22-914

Met de configurator en het starterspakket in handen kunnen installateurs met meer gemak een totaalpakket en extra service bieden aan hun klanten. Om zich zo te onderscheiden, klanten te binden, blijvend voorop te lopen en continuïteit te waarborgen. En zo ook aan het bedrijf te werken in plaats van alleen erin.

* Bron: Smart Home Monitor 2020

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over toekomstbestendig installeren

Slimmer wonen wordt nog slimmer

Woningen worden met de dag slimmer. Zo zijn tegenwoordig alle functies in huis en daarbuiten met slechts één druk op de knop te bedienen en zijn steeds meer apparaten slim te koppelen. Dat vertaalt zich in nieuwe mogelijkheden voor consument en installateur.

Lees verder

100% Winstalleren met Attema

100% Winstalleren® is het onderhoudsvrije stekerbare installatiesysteem, gebaseerd op voorbedrade centraaldozen in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en een stekerbare groepenkast.

Lees verder