Verbinding tussen KNX en de Internet of Things wereld

Tien jaar geleden klonk het futuristisch, nu is het realiteit: intelligente apparaten (‘smart objects’) communiceren via internet met elkaar om ons leven eenvoudiger, comfortabeler en veiliger te maken. Met de nieuwe IoT-Controller van Hager sluit u nu ook de KNX-installatie aan op de Internet of Things wereld. Het aantal mogelijkheden dat ontstaat is enorm.

Verbinding tussen KNX en de Internet of Things wereld

De IoT-Controller (TJA560) van Hager maakt het mogelijk om Internet of Things- producten én cloud-services van diverse fabrikanten te koppelen aan een KNX-installatie. Zo wordt een vergaande integratie van KNX met het internet mogelijk en ontstaan heel veel extra functies voor home entertainment, slimme verlichting, klimaatbeheersing én aansturing van uw KNX-installatie met uw stem via Amazon Echo.

Smart objects gekoppeld aan domotica

Met de IoT-Controller als interface worden alle smart-apparaten in huis eenvoudig en probleemloos aan het domoticasysteem gekoppeld, zodat ze erdoor aangestuurd kunnen worden. Met de IoT-Controller bedient u KNX- én IoT-producten via uw aanwezige KNX-drukknoppen of -roomcontroller. In combinatie met ‘Domovea-visualisatie’ is bediening met een smartphone, tablet of laptop ook mogelijk.

De IoT-Controller beschikt over een directe koppeling met de applicaties van Philips Hue verlichting, Sonos Home sound system, Netatmo weerstation en Amazon Echo voice control. De koppeling is al aanwezig; de functies hoeven alleen nog geconfigureerd te worden.

Zo kan een geavanceerd scenario ingesteld worden. Denk aan een ‘Goedemorgen’-scenario, waarbij u een stemcommando aan Alexa (Amazon Echo) geeft en vervolgens gaat het rolluik omhoog, het licht gaat gedimd aan, uw favoriete radiostation gaat spelen in de badkamer, de oven start met voorverwarmen en als de temperatuur buiten onder de 5 graden is, gaat de standkachel van de auto aan.

If this then that – zelf slimme koppelingen maken

Het aantal mogelijke functies is groot doordat de IoT-Controller een app heeft in de cloudservice ‘If this then that’. Deze dienst koppelt een trigger (‘this’) met een actie (‘that’) tot een recept (‘applet’). Zodra het ene gebeurt, volgt automatisch het andere. Zo is het voor de eindgebruiker mogelijk om functies uit zijn KNX-installatie te koppelen aan honderden IoT-producten. Denk aan een ‘Alles uit’-scenario voor in huis, dat in werking treedt op basis van de geo-locatie van de gebruiker.

Meer informatie en bestellen

Alle KNX-systemen die geprogrammeerd zijn via System of Easy Mode kunnen worden uitgebreid met de IoT-Controller. Kennis van IP-netwerken en ETS is nodig. De domoticapartners van Hager kunnen ondersteunen in projecten.

Met de IoT-Controller vergroot u de mogelijkheden van domotica enorm, door uw KNX-installatie te koppelen aan de snel groeiende wereld van Internet of Things.

Wilt u meer informatie over de verbinding tussen KNX en de Internet of Things wereld? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Naar de webshop

Lees meer over slimme woningen en gebouwen

Slimmer wonen wordt nog slimmer

Woningen worden met de dag slimmer. Zo zijn tegenwoordig alle functies in huis en daarbuiten met slechts één druk op de knop te bedienen en zijn steeds meer apparaten slim te koppelen. Dat vertaalt zich in nieuwe mogelijkheden voor consument en installateur.

Lees verder

Smart homes slimmer installeren

Vaak bent u als installateur meer bezig in de zaak dan mét de zaak. Uitvoerend in plaats van adviserend. Logisch, want de werkdruk ligt hoog. Busch-Jaeger begrijpt dat en biedt slimme tools om relatief snel en simpel een optimaal Smart Home neer te zetten.

Lees verder

Bij een deurintercom hoort toegangscontrole!

De vingerafdruk, een cijfercode, een kaart of een draadloze transponder: Zij allen complementeren of vervangen de gebruikelijke sleutels. Siedle integreert moderne toegangscontrole in de communicatiesystemen Siedle Steel, Classic en Vario.

Lees verder