Smart Energy Hot Water (SEHW) controller van SolarEdge

Wist u dat het energieverbruik thuis vooral zit in de warmte? Van al het energieverbruik gaat 20% op aan elektriciteit en 80% aan warmte. Daarom is het belangrijk om de toepassing van duurzame warmte te stimuleren. Het bereiden van warm tapwater is naast het verwarmen van de woning een onderdeel van de warmtevraag.

De duurzaamste stroom komt natuurlijk van zonnestroom opgewekt door uw eigen zonnepanelen. Een gemiddeld huishouden gebruikt echter rond de 30% van de geproduceerde zonnestroom direct (het zogenaamde 'eigen gebruik'), terwijl ongeveer 70% aan het elektriciteitsnet wordt teruggeleverd. Door meer gebruik te maken van zonne-energie tijdens uren waarin de zon schijnt, kunnen huishoudens nog duurzamer omgaan met hun energie. 

SolarEdge Smart Energy Hot Water controller

SolarEdge biedt oplossingen om het zogenaamde "eigen gebruik" te optimaliseren. Zo levert de Smart Energy Hot Water (SEHW) controller (artikelnummer 2850415617) traploos alle overgebleven elektrische energie aan de boiler om warm tapwater te bereiden. De energie wordt als het ware thermisch opgeslagen om later te gebruiken.

Voordelen:

  • Naadloze integratie met alle SolarEdge omvormers en het monitoringsplatform;
  • Past het geleverde vermogen aan de boiler aan op basis van het beschikbare PV-vermogen;
  • Levert maximaal 3,0kW (5,0kW versie eind Q2-2020);
  • Ingebouwde meter voor het energieverbruik van de boiler;
  • Eenvoudige wandmontage;
  • Draadloze communicatie met de omvormer;
  • Enkel geschikt voor de voeding van zuiver ohmse belastingen;
  • Optionele temperatuursensor voor optimale opwarming.

Volledige bediening vanuit uw handpalm

Met de SolarEdge mobiele monitoring app kunnen huishoudelijke apparaten eenvoudig bediend worden en de systeemprestaties altijd en overal bekeken worden. De monitoring app biedt realtime inzicht in het systeem en biedt huiseigenaren de mogelijkheid om de in- en uitschakeling van de apparaten handmatig of automatisch in te stellen en verzekert daarbij maximaal gebruik van beschikbare PV-energie.

Functies

Smart save
Gebruik de beschikbare PV-energie om het apparaat van vermogen te voorzien. Er wordt alleen netvermogen gebruikt als er onvoldoende zonne-energie is om aan de vraag te voldoen.

Scheduler
Stel meerdere programma’s in voor automatische bediening van apparaten, bijvoorbeeld tijdschema’s voor het in- en uitschakelen van terrasverlichting.

Overtollige zonne-energie modus
Selecteer een specifiek apparaat dat met voorrang de te veel geproduceerde PV-energie krijgt ten opzichte van andere apparaten. Op deze manier krijgt dit apparaat altijd de maximaal beschikbare PV-energie.

Handmatig
Schakel het apparaat eenvoudig in of uit of ga naar de functies Timer of Scheduler.

Bestellen in de webshop


SolarEdge Smart Energy Warm Water, 3kW

Bestel dit product in de webshop

SolarEdge Smart Energy Switch

Bestel dit product in de webshop

SolarEdge Smart Energy Socket

Bestel dit product in de webshop

SolarEdge Smart Energy Relais

Bestel dit product in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Solar Edge Smart Energy Hot Water? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar duurzaam@rexel.nl

Bekijk in de webshop

Lees meer over duurzaamheid

De PowerTag zit bovenop het energieverbruik

De PowerTag van Schneider Electric is de kleinste draadloze energiemeter ter wereld. De compacte energiesensor is snel en eenvoudig te installeren. De PowerTag geeft uw klant inzicht in gedetailleerde informatie van zijn elektrische installatie en kan alarmeringen versturen in het geval van afwijkende waarden.

Lees verder

Waar moeten kabels voor PV-installaties aan voldoen?

De behoefte aan stroom blijft groeien en het gebruik van hernieuwbare energie neemt met de dag toe. De hele energievoorziening, van opwekking tot opslag, wordt steeds duurzamer. Draka werkt continu aan de ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige kabeloplossingen om energie en data veilig, betrouwbaar én duurzaam te transporteren.

Lees verder

Combinerbox: geen hogere wiskunde meer

Om te voldoen aan de NEN1010 en de veelal aanvullende eisen van investeerders en/of verzekeraars, wordt de PV-installateur min of meer gedwongen om combinerboxen toe te passen in grote en middelgrote PV-installaties. 

Lees verder

Het succesrecept van Sunforce

In 2013 interviewden we eigenaar Erik de Jongh over het toen net opgezette bedrijf Sunforce, specialist in zonnestroomsystemen voor de particuliere en zakelijke markt uit Oosthuizen.

Lees verder