Snelheid en betrouwbaarheid doorslaggevend voor HQ Pack

HQ Pack reinigt, ontwikkelt, produceert, beheert en distribueert verpakkingen voor hoogwaardige en kwetsbare industriële producten. Als één van ’s werelds toonaangevende bedrijven werkt HQ Pack als vaste verpakkingspartner voor ASML. In samenwerking met installateur Romanesco leverden Rexel en TRILUX binnen no time E-line LED lichtlijnverlichting uit voorraad.

Nieuwe samenwerking

De allereerste aanvraag voor ledverlichting voor de opslag, magazijnen, stellingen en productie van HQ Pack kwam bij TRILUX binnen via Rexel in Eindhoven. De huisinstallateur van HQ Pack, Frank Romanesco, werkte destijds nog niet met de producten van TRILUX. “Omdat wij samen met Rexel uit voorraad en dus binnen no time konden leveren, was onze beschikbaarheid doorslaggevend en onderscheidend ten opzichte van veel concurrenten. Bovendien staat TRILUX al sinds jaar en dag voor Duitse A-kwaliteit”, start Peter van Duivendijk, Business Development Manager bij TRILUX.

Frank Romanesco, eigenaar van installatiebedrijf Romanesco, beaamt dit: “HQ Pack is een hele goede klant van ons en wilden wij graag voorzien van goede en kwalitatieve ledverlichting. In samenwerking met Peter heb ik een lichtplan met offerte opgesteld en aan hen voorgelegd. Zij belden verbaasd op en vroegen waar ik mee bezig was. Ik dacht direct dat het plan niet aansloeg, maar niets was minder waar. Zij waren verbaasd dat ik een offerte had uitgewerkt en volgden mijn advies blindelings op”.

Goede voorbereiding

In de afgelopen periode breidde de geplaatste TRILUX verlichting zich steeds verder uit. Inmiddels zijn zowel tijdens verbouwingen als renovatiewerkzaamheden verschillende ruimtes norm conform met E-line LED verlichting uitgelicht. “Ons initiële plan is geïnstalleerd. Het bevalt goed en ziet er netjes uit. Alles bij elkaar hebben we nu zo’n 18.000 m2 met TRILUX verlichting bij HQ Pack uitgelicht”, aldus Romanesco.

Van Duivendijk: “Ons systeem is makkelijk te installeren en bijna een plug en play oplossing. De door Romanesco gestelde vragen hadden met name te maken met het feit dat er in een vrij korte tijd gemonteerd moest worden. De werkzaamheden bij HQ Pack zijn een continu proces. Er wordt dagelijks veel gereden met heftrucks, dus ‘even monteren’ of wat aanpassen is niet zomaar mogelijk. Daardoor was er weinig speling in de planning. Uiteraard hebben wij zijn vragen zo snel mogelijk opgepakt”.

Tevredenheid alom

Ook over het product is Frank Romanesco erg tevreden. “Ik ben erg gecharmeerd van deze lichtlijnen en hoop dit prettig werkende systeem in de toekomst ook bij andere projecten te mogen installeren. Om klanten te inspireren heb ik ons nieuwe pand met de producten van TRILUX verlicht. Zien doet verkopen, nietwaar?”.

Meer dan licht

“Wij gaan daarbij ook verder dan een standaard leverancier”, vervolgt Peter. “Wij hebben verschillende services ontwikkeld die het de installateur makkelijker maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld de 24-uurs lichtlijn offerte service, waarbij een installateur binnen 24 uur een lichtplan inclusief offerte voor lichtlijnprojecten tot 5.000 m² in zijn mailbox ontvangt. Ook bieden wij inmiddels al enkele jaren onze montageservice aan. In samenwerking met onze montagepartners nemen wij al het voorbereidende montagewerk uit handen van de installateur. Het enige wat de installateur dan nog hoeft te doen is de installatie aansluiten op de voeding. Voor meer informatie over de led-lichtlijnen van TRILUX en de bijbehorende services kunt u contact opnemen met uw Rexel verkoopkantoor.” 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over installatiemateriaal

Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

Lees verder

Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder

Preflex, dé flexibele voorbedrade buis

Al 25 jaar lang zijn de producten van Preflex een begrip op het gebied van flexibele voorbedrade buizen. Met een productie van 100.000 km per jaar hebben de producten hun weg gevonden door Nederland en de rest van Europa.

Lees verder