Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  Hiervoor heeft Fluke de Beha-Amprobe EV-520-D testadapterset ontwikkeld.

Aanpasbaarheid

De testadapterset Beha-Amprobe EV-520-D verschilt van andere producten op de markt door zijn aanpasbaarheid. Met de adapter kunnen eenfasige laadstations met een aansluiting van type 1 op dezelfde manier worden getest als laadstations met een aansluiting van type 2. De EV-520-D kan ook worden gebruikt voor stations met permanent aangesloten laadkabels en type 2 laadinterfaces. Ondanks het grote aantal fabrikanten van laadstations kan de set nog steeds dit niveau van flexibiliteit bieden, omdat er verschillende testsimulaties en kabeldiameters kunnen worden ingesteld. Beide aansluitingen voor de stuursignaaluitgang (CP) worden gebruikt tijdens de inbedrijfstelling. Het stuursignaal (PWM) wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het correct communiceert met het voertuig dat moet worden opgeladen.

Met één testadapter vele laadstations testen

In het algemeen kan de Beha-Amprobe-oplossing met slechts één testadapter een grote verscheidenheid aan laadstations testen. Om duurzaamheid en bedrijfszekerheid te garanderen, met name in buitengebieden, is de EV-520-D uitgerust met stof- en waterbeschermde meetaansluitingen van 4 mm. De PE-pretestfunctie is een van de belangrijkste kenmerken van de set. Het maakt een eerste beoordeling mogelijk van de eventuele aanwezigheid van spanning op de beschermende aardingsgeleider (PE), waardoor deze vooral nuttig is tijdens bedrijf.

De testadaptersets van de EV-500-serie zijn ontworpen om de werking en veiligheid van oplaadpunten, modus 3, voor het opladen van AC-tractiebatterijen te testen. Met behulp van de adapterset kunt u tests uitvoeren in combinatie met andere geschikte testinstrumenten, zoals een installatietester (bijvoorbeeld uit de Beha-Amprobe ProInstall-serie of Fluke 1664) en/of ScopeMeters (draagbare oscilloscopen, bijvoorbeeld de draagbare industriële ScopeMeter-testinstrumenten van de Fluke 120B-serie). Met de adapterset kunnen oplaadstations worden getest overeenkomstig IEC/EN 61851-1 en IEC/HD 60364-7-722.

Kenmerken en functies

  • Geschikt voor oplaadstations voor voertuigen met oplaadmodus 3
  • Connectoren voor elektrisch aangedreven voertuigen type 2 en type 1
  • Pre-test van PE (veiligheidsaarde): Met deze veiligheidsfunctie wordt de PE-geleider getest op mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke spanning ten opzichte van de aarde
  • PP-status (Proximity Pilot) 'kabelsimulatie': Met de draaischakelaar voor de PP-status kan de adapter verschillende stroommogelijkheden van de oplaadkabels simuleren
  • CP-status (Control Pilot) 'voertuigsimulatie': Met de draaischakelaar voor de CP-status kunnen verschillende oplaadstatussen worden gesimuleerd
Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over installatiemateriaal

Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder

Preflex, dé flexibele voorbedrade buis

Al 25 jaar lang zijn de producten van Preflex een begrip op het gebied van flexibele voorbedrade buizen. Met een productie van 100.000 km per jaar hebben de producten hun weg gevonden door Nederland en de rest van Europa.

Lees verder