Groningers werken samen aan een spiksplinternieuw kantoorpand in Veendam

In het Groningse Veendam wordt een splinternieuw kantoorgebouw neergezet voor bedrijf De Romein Group. Het terrein ligt op een steenworp afstand van het kantoor van D&W Elektrotechniek. Zij zijn verantwoordelijk voor de gehele e-installatie. We gaan in gesprek met de directeur van D&W Elektrotechniek: Marco Dijk. Hij vertelt ons over het bouwteam waar zij mee werken, het project en de persoonlijke relatie die hij heeft met Rexel.

De Romein Group is specialist in grondverzet voor leidingbouw en kabelaanleg in heel Europa. Het bedrijf is in korte tijd behoorlijk gegroeid, waardoor een nieuw kantoorpand een vereiste was. Kantoorpersoneel en medewerkers van de afdeling Support plus de werkplaats zitten als gevolg van de enorme groei de afgelopen jaren verspreid over verschillende locaties in Veendam. Om dat te centraliseren was een nieuw pand nodig. De bouw daarvan is in volle gang. Het wordt een groot kantoor met een enorme opslag waar zij machines kunnen repareren, spuiten en onderhouden. Het kantoor wordt circa 3000 m2, de hal 2000 m2 en daaromheen ligt een groot buitenterrein.

Intensief voortraject voor het bouwteam

Het bouwteam bestaat naast D&W Elektrotechniek onder andere uit een aannemer en een werktuigkundig installateur. Marco Dijk legt uit: “Het werken in een bouwteam houdt in dat je op een vroeg moment in het proces betrokken wordt. Je gaat direct met elkaar om tafel om een groot deel van het advies en het ontwerp te verzorgen. Dat is heel mooi. Het intensieve voortraject in goede banen leiden is wel een uitdaging. Vaak heb je te maken met uitgangspunten in het bestek, maar dat is in dit geval niet zo. Wij moeten zelf de kaders aangeven met de wensen van de opdrachtgever in ons achterhoofd. Eén van deze wensen is de aanwezigheid van zwevende systeemplafonds. Dit zorgt ervoor dat we minder ruimte hebben voor de verlichting, ventilatie en airco’s. We moeten net een beetje beter nadenken over de installatie.”

“Het intensieve voortraject in goede banen leiden is wel een uitdaging”

Marco Dijk
Directeur D&W Elektrotechniek

Elektrotechnische installatie van A tot Z

Om de gehele elektrotechnische installatie op zich te nemen is D&W Elektrotechniek dus ingeschakeld. Marco Dijk somt een aantal werkzaamheden op. “Het verzorgen van de 220-installatie, de ledverlichting, de data-installatie, de krachtstroom, laadpalen, de buitenverlichting, de brandmeldinstallatie, toegangscontrole, beveiligingscamera’s en eventueel nog zonnepanelen. Bijna al het installatiemateriaal wordt geleverd door Rexel.”

Persoonlijk contact met Rexel

D&W Elektrotechniek en Rexel hebben al jarenlang een goede band. “Toen mijn bedrijf het wat moeilijker had een aantal jaar geleden, heeft Rexel ons goed gesteund en geholpen. Dat vond ik wel heel erg mooi. Zo is de samenwerking nog intensiever geworden. Ik vind het fijn dat de lijntjes met Rexel kort zijn en dat ik met verschillende mensen goed contact heb.
Leo Kerdijk, de vestigingsmanager van Rexel Groningen, spreek ik bijvoorbeeld veel. Het is prettig dat je precies weet wie het is, hij komt regelmatig langs en houdt me op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of producten in de markt. Bovendien weet je dat je kunt bellen als er problemen zijn. Dat is iets wat ik ook belangrijk vind in een goede relatie. Ten slotte is Rexel een landelijk dekkend bedrijf en kan ons van alles voorzien. We hebben elkaar echt nodig, omdat zij de juiste materialen kunnen leveren.”

“Ik vind het fijn dat de lijntjes met Rexel kort zijn en dat ik met verschillende mensen goed contact heb”

Marco Dijk
Directeur D&W Elektrotechniek

Samenwerken met bedrijven uit de regio

Marco Dijk is trots dat hij met zijn bedrijf mee mag werken aan het kantoor. “Het hele traject is heel erg leuk. Het is bijzonder dat een dusdanig groot kantoor gebouwd wordt op dit moment. Dat wij eraan mee mogen werken, daar ben ik trots op. En dan ook nog eens samen met bedrijven die wij kennen uit de regio, zoals de w-installateur uit Stadskanaal. Dat is mooi om te zien.” Tot slot vragen we naar de status van het pand. “Inmiddels staat het casco van het gebouw; de verdiepingsvloeren zijn gestort en de hal en de kapschuur staan overeind. Wij zijn bezig met de elektrawerkzaamheden in de hal, zoals het aanleggen van krachtaansluitingen en het kabelgoottracé. Naar verwachting zijn we zeker tot april 2022 nog druk bezig.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected]

Neem contact op

Lees meer over projecten

LED 'verlicht' lasten Historisch Centrum Limburg

In het kader van verduurzaming besloot het Historisch Centrum Limburg (HCL) in Maastricht om de bestaande TL-verlichting te vervangen voor led-verlichting. Een mooie uitdaging voor de hiervoor verantwoordelijke partijen, mede door de archieffunctie van het centrum en de bestaande constructie van het iconische pand.

Lees verder

Laadnet in de praktijk: hoe werkt het?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en de vraag naar laadstations vanzelfsprekend alleen maar groter. Veel van deze laadpunten zijn ‘slim’. Dat betekent dat ze aangesloten zijn op het internet en met een beheerplatform verbonden zijn.

Lees verder

Sterke samenwerking brengt PV-project tot een goed einde

Op vier staldaken op het landbouwbedrijf van Jan Willem Lammers in Aalten schitteren sinds kort 1.693 pv-panelen in de zon. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Een nauwe samenwerking tussen opdrachtgever, installateur Overkamp Installatietechniek en leverancier Rexel bracht dit project alsnog tot een goed einde. 

Lees verder

Dynamic load balancing als oplossing laadpaaluitbreiding Elize Energie

Elize Energie heeft als doel zoveel mogelijk bedrijven en woningen energieneutraal of zelfs zelfvoorzienend te maken. In hun rol als voortrekker staat de elektrificatie van het eigen wagenpark hoog op de agenda. Bij de uitbreiding van het laadpaalsysteem op de verschillende vestigingen liep het bedrijf tegen diverse uitdagingen aan.

Lees verder

Het meest duurzame tuincentrum van Nederland

Op zijn zachtst gezegd is het een bijzonder, in het oog springend project: het gasloos maken van een tuin- en distributiecentrum. Stolze Installatietechniek zag het als een grote uitdaging en greep de kans met beide handen aan. Rexel ondersteunde hen en was verantwoordelijk voor de levering van alle elektrische materialen, waaronder 2.200 zonnepanelen en de complete LED-verlichtingsinstallatie. 

Lees verder