UL/CSA goedgekeurde kabels op maat

Wilt u exporteren naar de Verenigde Staten of Canada? Dan zijn UL-producten noodzakelijk! UL (Underwriters Laboratories) is een Amerikaans keurmerk waarbij (brand-)veiligheid centraal staat. Helukabel levert UL-goedgekeurde kabels en snoeren, indien nodig op maat geknipt!

UL is de belangrijkste certificeringsorganisatie in de VS. De normen m.b.t. veiligheid van elektrische en elektronische producten zijn in de VS op een andere manier vastgelegd dan in Europa.

Certificering

In Europa is in de meeste gevallen geen registratie door een derde partij vereist (CE markering volstaat), terwijl in de VS alle producten die gebruikt worden in een werkomgeving de facto gecertificeerd moeten worden door een derde partij (Third Party certification), zoals UL. In Noord-Amerika is naast UL, CSA de belangrijkste certificeringsorganisatie. Zij zijn actief in Canada. Hoewel UL en CSA vroeger concurrenten waren, zijn hun testen en certificaten nu op elkaar afgestemd.

Machines, panelen en schakelkasten die niet voldoen aan het UL-keurmerk, mogen niet in de V.S. worden ingezet.

Parallel aan de steeds maar groeiende export van technische producten naar de Verenigde Staten en Canada, neemt de behoefte aan UL-gecertificeerde producten toe. Ieder product dat in de VS en Canada geïmporteerd wordt, dient immers te worden gekeurd volgens de UL-standaard die voor dat specifieke product geldt. Het betreft hier normen voor de veiligheid van elektrotechnische en elektronische producten. Ook de regelgeving rond het keuren en certificeren van deze producten kan aanzienlijk afwijken van de regels die hiervoor in Europa gelden. Zo ook voor kabels en kabeltoebehoren. Wat u misschien niet weet, is dat UL-gecertificeerde kabels alleen geknipt mogen worden met de daarbij behorende UL traceability labels. Sinds langere tijd biedt Helukabel haar klanten en relaties deze service. Vanuit onze voorraad in Nederland worden UL kabels met de juiste UL traceability op maat geleverd. Al sinds 2015 is Helukabel namelijk gecertificeerd om UL kabels op lengte te knippen en opnieuw te labelen. En exporteert u naar meerdere continenten? Dan is Helukabel’s MULTINORM ideaal voor u!

De MULTINORM oplossing

De MULTINORM stuurstroom kabels en enkeladers worden gebruikt in bijna alle machines en apparaten die geëxporteerd worden. De Helukabel JZ 603, JZ 603 CY en FIVENORM H05/07 V2-K zijn goedgekeurd voor gebruik in Europa (HAR), America (UL), Canada (CSA), Rusland (GOST-R) en China (CCC). Onder medium mechanische belasting kunnen deze kabels en snoeren bijna wereldwijd gebruikt worden in flexibele toepassingen, en zonder beweging in droge, vochtige en natte ruimtes (m.u.v. buiten).

Over Helukabel

Helukabel® is tegenwoordig één van de voornaamste kabelproducenten van Europa en kan putten uit een uitgebreide range van kabel, draad, speciaal kabels, media technologie, kabel accessoires, als ook Data, Netwerk & Bus technologie oplossingen. Wij produceren voor elke markt en toepassing waar kabel nodig is en leveren desgewenst ook de connectoren en gereedschappen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de UL, CSA of MULTINORM van Helukabel? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Bekijk dit product in de webshop

Lees meer over paneelbouw en industrie