Is uw kabelmes veilig genoeg?

Weicon ontwikkelde de nieuwste serie Safety-kabelmessen. Gemaakt van oersterk glasvezelversterkt nylon. In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zoals de S4-28 met uitschuifbaar mes of de S4-28 multi met handige stripfunctie.

Gebruikers zijn vooral enthousiast over het gebruiksgemak en de Duitse topkwaliteit.Veiligheid staat steevast voorop bij iedere toolboxmeeting. Zodra het veiligheidskapje van uw kabelmes is verdwenen, loert het gevaar om in uw mes te grijpen bij een greep in uw gereedschapskist. Weicon luisterde naar gebruikers en ontwikkelde de Safety-line.

props.field_video &&

SecuritySafe

Iedere monteur heeft een kabelmes in zijn of haar gereedschapskist. Voor het verwijderen van de buitenmantel is dit de snelste oplossing. Als extra zijn ze vaak uitgerust met een recht of gehaakt mes. Dit kan gevaar met zich meebrengen. Bijna iedere monteur heeft het zelf of bij collega’s wel eens meegemaakt, dat hiermee een snijwond werd veroorzaakt.

Vanwege de veiligheid wordt het mes steeds vaker weggelaten.  Dit maakt natuurlijk wel dat het aantal functies verminderd wordt.

Safety line

Weicon ontwikkelde speciaal hiervoor de Safety line. Duitse topkwaliteit van oersterk glasfibernylon met messen van Solingenstaal. De buitenmantelsnijder is geschikt voor kabels van 4 tot 28 mm doorsnede en snijdt automatisch in de richting waarin je het mes beweegt. In rondsnede of over de lengte.

props.field_video &&

Drie versies voor veilig werken

Er zijn drie versies die ieder een eigen extra functie bevatten. De Weicon S4-28 biedt nog steeds een mes met haak en een rechte zijde, maar deze is terug te schuiven in de tool zelf, zodat het veilig in de zak gestopt kan worden. De Weicon S4-28 Voltage heeft in de achterzijde een spanningszoeker. Een mooi hulpstuk voor veilig werken.

De derde versie is de Weicon S4-28 Multi, deze is favoriet van vele monteurs. Naast de buitenmantel, stript u hier letterlijk in een handomdraai de isolatie van aders tot 6 mm2. Nooit te diep en altijd veilig.

Vele grote installateurs hebben deze versie voorgeschreven in hun veiligheidsvoorschriften.

props.field_video &&

Meer innovatieve stripgereedschappen

Weicon heeft nog veel meer innovatieve stripgereedschappen speciaal voor de elektra professional. Voor het knippen, strippen van data-, coax-, vmvl- of xmvkkabels met binnen en buitenmantel en massieve en flexibele aders.

Meer informatie en bestellen

Wilt u meer informatie over Weicon stripgereedshap? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Bekijk de producten in de webshop

Lees meer over kabel en kabeldraagsystemen