Rexel is uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland!

Rexel is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Zuid-Holland. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs vrijdag aan algemeen directeur Martin Verdegaal.

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Olympisch kampioen
Aangezien Rexel ervan overtuigd is dat energieke medewerkers bepalend zijn voor het succes en de prestaties van het bedrijf, wil Rexel een ‘best workplace’ zijn. Dit houdt onder meer in dat elke medewerker duurzaam inzetbaar, vitaal & gezond is en met plezier zijn werk doet, zijn talenten gebruikt en zich blijft ontwikkelen.

Daarom heeft Rexel het vitaliteitsprogramma ‘Rexel Energ!ek’ ontwikkeld, dat bestaat uit drie pijlers: leefstijl, werkvermogen (mentale en fysieke weerbaarheid) en samenwerking. Zo is er een Rexel Academy waar onder meer opleidingen over slapen, voeding, positief denken en zingeving gevolgd kunnen worden. Familie kan meedoen aan cursussen, zoals stoppen met roken en gezonde voeding. Boegbeeld van het Rexel Energ!ek programma is olympisch kampioen zeilen Marit Bouwmeester.

Bergen verzetten
“Vitaliteit geeft mensen positieve energie, daar geloof ik heilig in,” zegt Martin Verdegaal. “Je kunt er bergen mee verzetten. Bij ons werken veel oudere mensen in magazijnen. Het is dus heel belangrijk dat ook zij vitaal blijven en gezond hun pensioen halen. We zien de resultaten ook terugkomen in de cijfers: het ziekteverzuim is flink gedaald en de tevredenheid van medewerkers is gestegen. Uiteraard blijven we op vitaliteit inzetten. Het moet onderdeel worden van het gewone werk, in plaats van een losstaand project. Zoals het nu al normaal is om de trap te nemen, ook al moet je op de vijfde verdieping zijn.”

Landelijke winnaar
De kersverse provinciale winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt.

 

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *