Rexel Nederland doneert afgeschreven computerapparatuur aan Stichting EcoWare

Rexel Nederland heeft nieuwe computerapparatuur aangeschaft. De oude apparatuur is geschonken aan het goede doel. Stichting EcoWare heeft niet alleen pc’s, laptops, schermen en printers ontvangen, ook kabels, dockingsstations, telefoons en servers van Rexel en hebben bij de stichting een tweede leven gekregen.
Donaties computerapparatuur

Stichting EcoWare is een in 2005 opgericht leerwerkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt  helpt deze afstand te verkleinen d.m.v. het opdoen van  werkervaring en arbeidsritme. Tevens kunnen scholieren stage lopen bij Stichting EcoWare en kan een ieder hulp krijgen bij het solliciteren. Hierbij is computerapparatuur onmisbaar. Henk Levert, commercieel medewerker bij EcoWare legt uit: ‘Een van onze bedrijfsactiviteiten is dan ook het refurbishen van ICT-apparatuur. We zijn daarbij afhankelijk van donaties. In principe is alles “met een snoertje” van harte welkom.’
Kosteloos ophalen computerapparatuur

In een speciaal ingerichte computerwerkplaats krijgen gebruikte computers en randapparatuur, zoals beeldschermen, laptops, pc’s en printers, een tweede leven. ‘Na grondig wipen, testen, eventueel repareren, upgraden, schoonmaken en installeren zijn de computers klaar voor hergebruik. EcoWare haalt nagenoeg alle apparatuur standaard bij bedrijven in Nederland op. Kosteloos. Eventueel kunnen we ook alles op locatie ontmantelen. Door de apparatuur te wipen zorgen we ervoor dat alle bedrijfskritische informatie van de computers wordt verwijderd. Dit gebeurt met specialistische software in een aparte stand-alone netwerkomgeving. De specialistische software wordt ook door het ministerie van defensie in de VS gebruikt’, aldus Levert.
Computerapparatuur als nieuw

Naast wipen zorgt stichting EcoWare er ook voor dat alles wat defect of sterk verouderd is, gedemonteerd en ecologisch verantwoord afgevoerd wordt. Levert: ‘De donateur is zich ervan verzekerd dat eventueel nog aanwezige data veilig is. Hiervan krijgt deze donateur een certificaat. Bovendien zorgt Stichting EcoWare er niet alleen voor dat de computerapparatuur wordt opgeknapt, ook wordt standaard Windows 7 en Office 2010 erop geïnstalleerd, zodat onze doelgroep, mensen in een sociale minima situatie, er direct mee aan de slag kunnen.’ Inmiddels is de oude computerapparatuur van Rexel weer volop in gebruik.

Ook uw afgeschreven apparatuur doneren?

Een telefoontje of mailtje is voldoende. EcoWave komt de apparatuur graag bij u ophalen. 

 

EcoWare

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *