Logistieke diensten

Logistieke diensten

Rexel beschikt over veel kennis en ervaring als het gaat om de optimalisatie en conceptmatige aanpak van logistieke stromen.

Maak kennis met onze logistieke diensten

Wij leveren hoogwaardige producten waar en wanneer u maar wilt. Uw behoefte staat bij ons centraal! Voor iedere logistieke uitdaging hebben wij een passende oplossing.

Een overzicht van onze services:


24-uursdienst

Moet u buiten kantooruren een storing oplossen, maar heeft u de materialen daarvoor niet in huis? Met de 24-uursservice van Rexel kunt u ook buiten kantooruren een beroep doen op onze logistieke services. Wij staan paraat op werkdagen na 17.00 uur en tot 08.00 uur, gedurende het gehele weekend de gehele dag en op feestdagen (de gehele dag).

Download brochure

Voor 10.00 uur besteld, voor 16.00 uur geleverd

Met de 10/16 service beschikt u snel over uw benodigde materialen. Heeft u vóór 10.00 uur besteld, dan worden de producten vóór 16.00 uur geleverd vanuit het centrale distributiecentrum. Deze service biedt Rexel aan voor slechts € 30,- per levering. De landelijke dekking en de lage kosten maken deze service uniek!

Wilt u ook gebruikmaken van deze dienst of bent u benieuwd naar de voorwaarden? Neem dan contact op met uw Rexel-locatie.

24/7 winkelen in Breda & Den Bosch

Heeft u elektrotechnische materialen nodig buiten openingstijden van de vestiging? In Breda en Den Bosch is de voorraad 24/7 beschikbaar. De 24/7 dienst is ideaal voor onverwachte storingen en een uitkomst wanneer u weinig of geen eigen voorraad heeft. Via een speciaal pasje krijgt u toegang tot de winkel en rekent u eenvoudig af via de Rexel-app.

Containeroplossingen

Voor een veilige en schone opslag biedt Rexel containeroplossingen op maat. Wij zorgen voor de levering en inrichting en een flexibel voorraadbeheer. Met de containerservice heeft u minder bestel- en ontvangstmomenten. Ook is het mogelijk om een scanapplicatie te gebruiken.

Kitting

Met kitting zitten alle benodigde installatiematerialen in één omdoos. Hierdoor heeft u goed zicht op het materiaalverbruik, kunnen monteurs direct aan de slag met de juiste materialen en bespaart u opslagruimte in de container. De kittingpakketten worden gecodeerd volgens uw wensen geleverd.

Vendor Managed Inventory

Om uw voorraadmanagement slim en kostenefficiënt te organiseren, biedt Rexel Vendor Managed Inventory (VMI). Dit voorraadbeheersysteem is geschikt voor artikelen met een geringe orderwaarde, maar onmisbaar zijn om uw bedrijfsprocessen te waarborgen. VMI zorgt voor minder logistieke handelingen, een afgestemd voorraadniveau, minder factuurkosten en minder orderkosten.

Download brochure

Just-in-place en Just-in-time

Uw materialen geleverd op het juiste tijdstip, op de juiste plek en in de juiste hoeveelheid? Het is mogelijk met Just-in-place en Just-in-time. Met deze logistieke service van Rexel heeft u geen containeropslag meer nodig, is de montage eenvoudig te realiseren door uw codering en is er sprake van minder loopuren van uw monteurs.

Rollend leveren

Voor een efficiënte materiaalstroom en aanleverdosering kan Rexel uw bestelling rollend leveren. Ons magazijn in Bleiswijk is toegerust voor het ompakken van materialen. Klein materiaal wordt per bouwzone verzameld op rollend vervoer, zwaar materiaal wordt aangeleverd op rollend (hijsbaar) vervoer en direct op het werkterrein geplaatst.

Bouwplaatslogistiek

Wij kunnen uw logistieke proces volledig en professioneel uit handen nemen. Onze ervaren en VCA gecertificeerde Rexel-medewerkers beschikken over veel materiaalkennis en organiseren logistieke stromingen, Just-in-place en Just-in-time leveringen. Wij beheren de voorraad, zorgen voor een reductie van ontvangstmomenten en verminderen loopuren van monteurs.