RISS

Industrieel specialist in inkoop-, en logistiek,- en voorraadmanagement.

RISS, Rexel Industrial Supply Solutions, richt zich specifiek, zoals de naam al zegt, op de industriële eindklant en de betrokken installateur. De manier van werken voor de industrie is immers heel anders dan voor de installatiemarkt en daar speelt de afdeling RISS precies op in. Met een status als industrieel specialist in inkoop en logistiek heeft RISS zich inmiddels decennia bewezen. De divisie van Rexel ondersteunt grotere, veelal internationale eindklanten binnen de industrie in de breedste zin van het woord.

Logistiek-, voorraad- en inkoopmanagement

U kunt bij ons terecht voor advies op het gebied van logistiek-, voorraad- en inkoopmanagement. We weten hoe we operationele inkoopprocessen efficiënter kunnen inrichten, waardoor er samen met de klant de indirecte kosten worden gereduceerd tot een absoluut minimum. Binnen het RISS-team is er veel kennis en ervaring aanwezig, wanneer het gaat om zaken doen met nationale en internationale industriële klanten en hun projecten.

Meerdere sectoren

RISS is actief in meerdere sectoren van de industrie. Of het nu om de voedsel- en drankenindustrie gaat, waar het minimaliseren van downtime centraal staat, de Marine & Offshore markt, waarbij een partner met een internationaal logistiek netwerk van groot belang is of de petrochemie-industrie, waar een totaalleverancier gewenst is die kan voldoen aan zowel de dagelijkse MRO-behoeften van de engineers als een partner kan zijn in kabel en/of verlichtingsprojecten.

Focus op de TCO

Als ongebonden en onbevooroordeeld inkoper is RISS de dienstverlener en ontzorger die klanten ondersteuning biedt op het gebied van inkoop, sourcing en logistiek. Daarbij ligt de focus op de Total Cost of Ownership (TCO) van de klant. TCO is veel meer dan een product of dienst inkopen tegen de laagste prijs. RISS kan dankzij haar jarenlange ervaring volledig naar wens en behoefte tegen de laagste kosten leveren. Naast de bekende elektrotechnische producten levert de divisie van Rexel klantspecifieke producten, gereedschappen, bevestigingsmaterialen, ver- en gebruiksgoederen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Lean en mean

Slimme automatisering, e-commerce oplossingen en efficiënte logistieke concepten gaan hand in hand met bewezen expertise om integrale kosten te verlagen en het rendement van de klant te verhogen. In de meeste gevallen kunnen er significante kostenbesparingen worden gerealiseerd. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de manier waarop de aankoop van MRO-materialen en projecten bij de klant zijn georganiseerd. RISS levert full service, alles is bedacht, gepland en logistiek tot in detail uitgewerkt.

Services

Uw gehele supply chain kan uit handen worden genomen, dat wil zeggen vanaf het moment van bestellen tot aan het betalen van inkoopfacturen. Onze specialisten zullen na grondige analyse in staat zijn aan te geven waar er in uw inkoop- en logistieke proces besparingen zijn te verwezenlijken.

Neem contact op

Meer informatie? Neem dan contact op met RISS:
Pesetastraat 14
2991 XT Barendrecht

T: 088-5007900
E: riss@rexel.nl