Duurzame oplossingen

Duurzame oplossingen

De ontwikkelingen rond duurzame energie bieden u veel kansen die u optimaal kunt benutten.

We kunnen er niet meer omheen: door een schaarste aan fossiele brandstoffen en de schade die deze toebrengen aan de aarde is het noodzaak om te investeren in duurzame oplossingen. Verder heeft de Nederlandse overheid als doel om de CO2-uitstoot in 2030 met 49% te reduceren ten opzichte van 1990. Bovendien kan de overgang naar groenere energieoplossingen bijdragen aan de economische groei in Nederland. Ook worden steden schoner en huizen comfortabeler. De e-installateur speelt een belangrijke rol in de energietransitie waar we met zijn allen voor staan. Er zullen een tal aan laadpalen, zonnepanelen, warmtepompen en andere duurzame systemen geïnstalleerd moeten worden om de klimaatdoelen te halen.

Duurzaam specialist

De duurzame specialisten van Rexel adviseren u graag over duurzame (totaal)oplossingen en denken met u mee als het gaat om het realiseren van nul-op-de-meter-concepten. Wij leveren alle duurzame elektrotechnische materialen voor toepassing in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Rexel ziet bovendien drie ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming: Circulair, LEAN- en Energieneutraal Bouwen. U leest hier alles over op www.hetnieuwebouwenvanrexel.nl.

Zonnepanelen, omvormers en draagconstructies

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken als duurzame energiebron. Rexel is gespecialiseerd in zonne-energie oplossingen en levert complete systemen: van draagsysteem, zonnepaneel, omvormer, optimizer tot aan de bekabeling en accessoires. U vindt bij ons betrouwbare kwaliteitsmerken zoals Astronergy, LG, SMA, Solaredge, ABB, Esdec, Solar Construct en meer.

Heeft u hulp nodig bij de keuze voor de juiste zonnepanelen of omvormer? Rexel kan opbrengst- en schaduwsimulaties voor u uitvoeren, daken inmeten op locatie en technische productondersteuning bieden. Daarnaast organiseren we regelmatig trainingen om uw kennis te verbreden.

Klik hier voor ons complete opleidingsprogramma

Zonneboilers

Naast zonnepanelen, biedt Rexel ook zonneboilers voor het duurzaam verwarmen van tapwater. Daarbij werken we samen met de Italiaanse fabrikant Sunerg. De zonneboilers zijn verkrijgbaar in verschillende sets, hebben een lange levensduur en een hoge efficiëntie.

E-mobility

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Bovendien wil de Nederlandse overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto’s worden verkocht. Door de groei van de e-mobility markt is er tevens steeds meer vraag naar laadstations. U kunt daar als e-installateur slim op inspelen, denk hierbij aan zowel de installatie van laadpalen als het onderhoud.

Het e-mobility team van Rexel kan u adviseren over ‘slimme’ laadpaaloplossingen. Welke laadpaal is geschikt voor de situatie? Hoe installeert u laadpalen bij een appartementsgebouw als de beschikbare stroomcapaciteit niet toereikend is? Op deze en meer vragen weten onze specialisten het antwoord. Wij leveren de laadstations van gerenommeerde merken zoals SmartCharger, EV-Box en Alfen.

(Ventilatie)warmtepompen

Ook (ventilatie)warmtepompen dragen bij aan energiebesparing en zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Door de ISDE-subsidie is de investering relatief laag. In het assortiment van Rexel zijn twee vooraanstaande merken opgenomen: Inventum en Dimplex. Het Nederlandse merk Inventum biedt met de Ecolution ventilatiewarmtepomp zowel een volledig elektrische als hybride oplossing. Dimplex heeft de stilste binnenunit in de markt. De buitenunit is verkrijgbaar in verschillende, fraaie designs.

Elektrisch verwarmen

In aardgasvrije nieuwbouwwoningen worden elektrische verwarmingsoplossingen zoals infraroodverwarming steeds vaker toegepast. Maar ook elektrische vloerverwarming en doorstroomverwarmers zijn momenteel een ‘hot item’. Daarom heeft Rexel ook elektrische verwarmingsproducten in het portfolio.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over duurzame oplossingen, onze logistieke services of heeft u technische ondersteuning nodig? Neem dan gerust contact met ons op.