6 tips om EMC storingen te voorkomen

6 tips om EMC storingen te voorkomen

Bij het streven naar een storingsvrije machine of installatie is duidelijkheid omtrent elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van essentieel belang. Elektromagnetische invloeden kunnen storingen veroorzaken en de werking van machines belemmeren. Het is daarom van groot belang om kabels, apparatuur en behuizingen af te schermen. Bekijk de 6 praktische oplossingen van kabelwartelspecialist Pflitsch.

Investeer nu en voorkom toekomstige storingen

Kabelwartels spelen bij de elektromagnetische afscherming van een installatie een ​​belangrijke rol. Zij kunnen voorkomen dat een machine in storing valt en langdurig buiten gebruik is. Een stilstaande machine kan al snel een hoge kostenpost worden. Met een investering in kwalitatief hoogwaardige kabelwartels voorkomt u onnodige machinestilstand, dure reparaties en ad-hoc serviceritten van medewerkers om deze reparaties uit te voeren.

Fool proof

Het tekort aan technisch geschoold personeel is ook in de industrie merkbaar. De Blueglobe EMC- kabelwartels van Pflitsch zijn fool proof: eenvoudig te monteren, zelfs door minder technisch geschoolde medewerkers. Een prettige zekerheid.

EMC-kabelwartels van Pflitsch, van standaard oplossingen tot speciale producten

Wilt u uw apparatuur betrouwbaar afschermen tegen elektromagnetische straling? Kies dan voor de hoogwaardige en gepatenteerde EMC-kabelwartels van kabelwartelspecialist Pflitsch. Dit zijn de 6 tips van Pflitsch om EMC storingen te voorkomen:

1. Blueglobe TRI: dempingswaarden tot wel 80 dB bij 100 MHz
Uniek aan deze kabelwartel is zijn hoge dempingswaarde: 80 dB tot wel 100 MHz. De Blueglobe TRI® is internationaal toegelaten voor toepassingen met de strenge cat. 7A vereisten. Conform DIN IEC 61156-5 is hier tot 1000 MHz minimaal 60 dB demping vereist. De Blueglobe TRI® behaalt met minimaal 65 dB demping aanzienlijk hogere waardes. Zelfs in het frequentiebereik tot 2,5 GHz is dit doorgaans ten minste 50 dB. Ook wordt een hoge stroomdraagkracht gegarandeerd.

Bekijk in de webshop

2. UNI HF Dicht en UNI IRIS EMC Dicht
Uw apparatuur betrouwbaar tegen EMC afschermen, kan ook met de EMC-kabelwartels uit de UNI-Dicht® serie van Pflitsch: UNI HF Dicht en UNI IRIS®EMC Dicht. De UNI HF Dicht-kabelwartel is de compacte versie van de UNI IRIS® EMC Dicht kabelwartel. Deze wartel is vanwege haar kleine opbouwhoogte en buitendiameter geschikt voor toepassing in kleine ruimten.

Bekijk in de webshop

3. UNI-suppressorafdichting
Bij de UNI-suppressorafdichting wordt de afscherming van de kabel over een kegel in de schroefverbinding geplaatst. Te gebruiken bij standaard toepassingen als besturingskabels waarbij geen extra eisen worden gesteld aan de stroomcapaciteit.

4. UNI EMC Dicht kabelwartel
Moet uw apparatuur aan hoge eisen voldoen? Dan is de UNI EMC Dicht kabelwartel een uitstekende oplossing. Het uitgevouwen gevlochten schild wordt geplaatst tussen een paar kegels in overeenstemming met DIN 89345. Deze kabelwartel bereikt daarmee een hoge stroomcapaciteit.

Bekijk in de webshop

5. Blueglobe AC® kabelwartel
Heeft u te maken met gepantserde kabels? Kies dan voor de Blueglobe AC® kabelwartel, verkrijgbaar in de maten M20 tot M85. Een speciale messing klemring maakt hierbij het contact met de kabelbewapening, conform de British Standard Armored Cables.

Bekijk in de webshop

6. Blueglobe® EMC afgeschermde kabels met motor en datalijnen waarbij afzonderlijke aardlitzen daadwerkelijk afzonderlijk worden afgeschermd
Het EMC-scherm met spiraalvormige helften maakt de externe kabelafscherming betrouwbaar waarbij ook de beide binnenste, separaat afgeschermde draden, optimaal worden afgeschermd. Dit maakt het dus mogelijk een selectief scherm te realiseren met gebruik van slechts één kabelwartel.

Bekijk in de webshop

Gratis demosessie

De accountmanagers van Hemmink, Marcel ten Thije en Haimy Schenk laten u tijdens een gratis demosessie graag het verschil in dempingswaarden zien van de verschillende Pflitsch wartels. Tijdens deze sessie bieden zij ook advies en hulp bij specifieke EMC-vraagstukken.

Meer weten? Neem dan contact op met uw Rexel-contactpersoon.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *