Buitenopstellingskasten – In weer en wind

Zonder energie staat alles stil. Maar hoe krijgt u stroom als er geen aansluiting in de buurt is? Met het aanbod buitenopstellingskasten biedt Hager oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen in de buitenlucht: bijvoorbeeld bij een zonnepark, een laadplein, een jachthaven of op een vakantiepark.

Robuuste verdeler

Iedereen weet dat water en stroom niet goed samen gaan. De IP44-behuizingen van glasvezelversterkt polyester zijn niet alleen bestand tegen storm, zon en regen, maar zijn ook mechanisch sterk belastbaar. Ze worden gezekerd geplaatst op een sokkel, maar gaat – bijvoorbeeld door een aanrijding – toch eens een onderdeel kapot, dan kunt u de defecte behuizingsonderdelen gewoon vervangen. Zonder het milieu te belasten: omdat er geen metalen ingeperst zijn, is elke behuizing volledig recyclebaar.

Verschillende series

Het ribbeldesign van de behuizing beschermt tegen aanplakbiljetten en tegen vandalisme. Met de naar keuze leverbare coating is ook graffiti in een handomdraai weer verwijderd. Het doordachte ventilatiesysteem van de kasten zorgt voor goede thermische eigenschappen en voert condens af, verhindert het indringen van vreemde voorwerpen en is insteekveilig.

Alle systemen zijn conform de actuele normen en zijn klantspecifiek volgens uw wensen te configureren. Een serie genormeerde kasten voor toepassing in laagspanningsnetten is verkrijgbaar in grootten 00-0-1-2. Ook is één van de series geschikt om als kabelverdeelkast te fungeren voor de montage van NH-patroonlastscheiderstroken.

Naast de geconfigureerde basiskasten zijn de kasten en zuilen met een montageplaat of leeg verkrijgbaar, voor individuele inbouw met het univers N systeem (tot 630 A). Met de voorgeconfigureerde bouwunits komt u aan de meeste eisen tegemoet en voldoet u aan alle geldende normen. Planningssoftware hagercad maakt het u makkelijk om de gewenste verdeler samen te stellen. Graag ondersteunen we bij het verzorgen van een klantspecifieke oplossing.

Slanke zuilen

Onze verdeelzuilen zijn er in ronde of hoekige uitvoering in diverse afmetingen en aantal rijen. Ze kunnen met montageplaten of inbouwvelden worden uitgevoerd. De behuizing in geribbeld design – dat posters plakken bemoeilijkt – en de sokkel vormen een eenheid. Op aanvraag is een stalen bodemrooster verkrijgbaar dat voor een grotere stabiliteit op zand- en kiezelbodems zorgt.

Stabiele opstelling

De sokkel wordt afgestemd op de bodemsoort en voor stabiliteit. U heeft de keuze uit ingraaf-, bodemopbouw- of vaste sokkels en tevens zijn er wandconsoles voor binnenopstelling. Een kabeldoorvoering in de zijkant van de sokkel, maakt de behuizingen koppelbaar. Daarnaast is een klantspecifieke sokkel mogelijk, bijvoorbeeld voor plaatsing op beton.

Deuren

De maximale openingshoek van de deuren is 180 graden bij vrije plaatsing van de verdeelkast en 90 graden bij behuizingen die dicht naast elkaar geplaatst zijn. De kasten zijn beschikbaar met 1 deur of 2 gelijke dan wel ongelijke deuren. Elke kast of zuil is met een cilinderslot van slagvast isolatiemateriaal beveiligd. Optioneel kan een tweede profielhalfcilinder worden gebruikt. Bij de grotere verdeelkasten zijn twee onafhankelijk van elkaar te sluiten deuren mogelijk.

De deuren kunnen met een simpele beweging worden in- en uitgehangen. Een deuraanslag verhindert het per ongeluk open- en dichtslaan, bijv. door wind.

Uiteraard is er een breed pakket toebehoren beschikbaar voor montagegemak en nette afwerking, zoals bijvoorbeeld een bodemrooster van staalplaat voor betere stabiliteit op zand- en kiezelbodems. Om de vorming van dooiwater in het fundament te verhinderen, is het gebruik van sokkelvuller aan te bevelen.

Een reactie op “Buitenopstellingskasten – In weer en wind”

  1. Jan Bongers schreef:

    Geweldige kast, mooie oplossing voor buitenopstellingen

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *