Dakpannen inslijpen niet meer nodig met Clickfit Evo van Esdec

Dakpannen inslijpen niet meer nodig met Clickfit Evo van Esdec

Esdec kan vanaf heden het BDA Agrement® toevoegen aan de reeks kwaliteitsverklaringen van de Esdec montagesystemen. Kiwa BDA, bestaande uit de Ingenieursbureaus BDA Dakadvies, BDA Geveladvies en het laboratorium van Kiwa BDA Testing, heeft het afgelopen jaar verschillende testmomenten doorlopen met de Esdec montagesystemen voor hellende daken. Op de toetsingselementen wind, water en druk – zoals vereist door Kiwa BDA- heeft Esdec ClickFit EVO de prestaties goed doorstaan.

Hiermee is ClickFit EVO geschikt bevonden voor hellende daken onder verschillende omstandigheden. Het Kiwa BDA Agrement® biedt inzicht in verschillende situaties, waaronder  waterdichtheid van het dak met veel wind en water, pan druk en windzuiging op het dak. Aangetoond is dat het ClickFit EVO systeem al deze mogelijke situaties goed doorstaat en zich daarmee in dezelfde reeks als voorganger ClickFit Basic kan voegen tot extensief getest montagesysteem.

Esdec: “we zijn natuurlijk enorm trots dat ClickFit EVO net als de Basic een kwaliteitsverklaring heeft. Vooralsnog is weer bevestigd dat schroeven in het dak, maar ook inslijpen van dakpannen niet nodig is.”

Door het BDA Agrement® is er bewezen dat de toepassing van ClickFit EVO door heel Nederland zonder inslijpen voldoende waterdicht is, op een paar uitzonderingsgebieden aan de kustlijn na. Dakpannen hoeven niet te worden ingeslepen, dit bespaart tijd tijdens de installatie op het dak maar ook dakpannen. Daarnaast is aangetoond dat de ClickFit EVO dakhaak met een beduidend hoge kracht op een gemiddelde dakpan kan steunen. Belangrijk onderdeel waar het ClickFit EVO systeem in uitblinkt in de testen, is het fenomeen windzuiging, dat plaatsvindt op elk hellend dak. Door middel van de zogeheten ‘windloadtest’ is aangetoond dat het systeem de vereiste lift-kracht als gevolg van de windkrachtzuiging op het dak ruim voldoende aankan.

Conform de toetsing van het Kiwa BDA Expert Centre Building Envelope (ECBE), zoals vereist in de BDA Guideline – BDA Agrément® kunnen de dakhaken van het Esdec montagesysteem ClickFit EVO de prestaties leveren zoals aangegeven in sectie 3 in het BDA Agrément® wanneer ontworpen, uitgevoerd en gebruikt overeenkomstig de aanwijzingen in het BDA Agrément®.

Bekijk het product in de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *