Draka CPR stuurstroomkabels voor machinebouw en gebouwinstallaties

Dankzij de compacte en soepele constructie zijn stuurstroomkabels naast gebruik voor machinebouw ook populair voor gebouwinstallaties. Bijvoorbeeld voor het aansturen van elektrische componenten zoals motoren, ventilatoren en kleppen. Sinds enige tijd is voor toepassing in deze omgeving een CPR brandclassificatie vereist. Draka introduceert daarom stuurstroomkabels in brandklassen Dca en Cca. Zoals u van Draka en Rexel gewend bent, is het geheel uit voorraad leverbaar.

Moeilijke omgevingsfactoren in de (proces)industrie en industriële machinebouw

Degelijke, betrouwbare meet- en regelsystemen zijn essentieel voor de professionele machinebouw. De kwaliteit van industriële machines is zelfs direct gerelateerd aan de betrouwbaarheid van het meet- en regelsysteem. De bekabeling tussen de regelapparatuur in de centrale kast en de sensoren in de machine vormt hierin een belangrijke schakel. Kabels moeten voldoende soepel zijn en optimaal signaaloverdracht bieden. De omgeving is hierbij een belangrijke factor. In een fabriekshal met veel hoogfrequente storingsbronnen zoals frequentieregelaars is stuurstroomkabel met hoogwaardige elektromagnetische afscherming van groot belang. In deze gevallen adviseert Draka een afgeschermde stuurstroomkabel te gebruiken: Draka ASF of M-Flex YCY en HCH. In alle andere gevallen waar afscherming niet noodzakelijk is, heeft u de keuze uit Draka SF of M-Flex YY en HH. Daarnaast dragen de verwerkbaarheid en de soepelheid van de stuurstroomkabel in hoge mate bij aan het installatiegemak. Hiermee worden de nodige installatiekosten bespaard.

Het bekende SF/ASF pakket voor de zware industrie

Voor zware industriële toepassingen bevinden kabels zich in omgevingen waar ze mogelijk worden blootgesteld aan chemische stoffen zoals oliën en vetten, zijn ze aangesloten op trillende apparatuur, bewegende delen van robots of hefwerktuigen. Voor dergelijke toepassingen garandeert Draka SF/ASF optimale bescherming van de signaalkwaliteit. De SF en ASF van Draka zijn kwalitatief hoogwaardige producten; brandveilig, oliebestendig, KEMA-KEUR gekeurd en hebben uitstekende elektrische eigenschappen. Voor toepassing in gebouwinstallaties, waar ook fabriekshallen onder vallen, heeft Draka het SF/ASF pakket doorontwikkeld en goedgekeurd conform de brandklasse Dca-s3,d2,a3 volgens EN 50575. Deze kabels kunnen gebruikt worden in bouwwerken met een normaal brandrisico volgens NEN 8012.

M-Flex HH en HCH voor gebouwinstallaties met brandklasse Cca

In veel gebouwen wordt stuurstroomkabel toegepast voor aansturing van klimaatinstallaties, zonwering, automatische deuren, et cetera. Hiervoor moeten kabels met brandklasse Cca-s1,d1,a1 toegepast worden voor bouwwerken met een hoog brandrisico volgens NEN 8012, zoals scholen, grote winkels, kantoorgebouwen en openbare gebouwen en zorginstellingen voor dagbehandeling. Daarom heeft Draka halogeenvrije M-Flex HH en HCH stuurstroomkabels ontwikkeld die aan deze brandklasse voldoen. De M-Flex HH en HCH kabels zijn uiterst flexibel, dun en zeer gemakkelijk aan te sluiten; de ideale keuze voor veeleisende gebouwinstallaties.

Verkrijgbaar bij Rexel

Wilt u meer weten over Draka M-FLex en SF/ASF stuurstroomkabels? Neem dan contact op met uw Rexel-accountmanager. De producten zijn uit voorraad leverbaar in onze webshop.

Bekijk dit product in de webshop

Draka introduceert stuurstroomkabels in brandklassen Dca en Cca. U kunt vanaf nu de juiste kabel voor elke toepassing kiezen. Zoals u van Draka en Rexel gewend bent, is het geheel uit voorraad leverbaar.

Productinformatie

Productnaam

Product nummer

Aantal aders en nominale geleider- doorsnede¹ (n x mm²)

SF Dca

812378

3G1,5

SF Dca

815656

5G1,5

ASF Dca

812317

3G1,5

ASF Dca

812358

5G1,5

M-Flex HH

832138

3G1,5

M-Flex HH

832140

5G1,5

M-Flex HCH

832144

3G1,5

M-Flex HCH

832146

5G1,5

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *