Levering uit zes productgroepen

Levering uit zes productgroepen

Aan de A28 tussen Zwolle en Meppel staat het nieuwbouw bedrijfspand van Brink Climate Systems: een duurzaam en hypermodern complex van 14.500 vierkante meter aan productieruimte, magazijnopslag en kantoren. Bijna alle installatiewerkzaamheden werden door Kooiker installatie b.v. uitgevoerd. Rexel leverde voor dit project materialen uit zes verschillende productgroepen van Schneider Electric.

Brink is fabrikant en leverancier van klimaatoplossingen. Hun nieuwe gebouw moest dan ook een representatief visitekaartje worden. Commercieel directeur Wim Hijmissen vertelt over de hoge duurzaamheidseisen die aan het bestek ten grondslag lagen: “Het pand is beter geïsoleerd dan wat het Bouwbesluit voorschrijft. We verkopen comfort. Energiezuinig en gebruiksvriendelijk, dat moest ons nieuwe bedrijfspand ook zijn. Dat is gelukt.” Het complex heeft 3,5 ster gekregen volgens de GPR Gebouw normering.

Energiezuinig en gebruiksvriendelijk, dat moest ons nieuwe bedrijfspand zijn. Dat is gelukt.

Bedrijfszeker installatiesysteem

Omdat Brink zelf luchtbehandelingsapparatuur produceert, besloot het bedrijf de installatie van het luchtgedeelte in eigen hand te nemen. Kooiker installatie b.v. nam de rest van de E- en W-installaties voor zijn rekening. Oprichter en eigenaar van Kooiker installatie b.v. Henk Kooiker: “Het bestek hebben we in grote lijnen gevolgd, maar er was ook ruimte om onze eigen ideeën erin te kunnen verwerken. Met bepaalde onderdelen hadden wij veel ervaring, dit hebben we door kunnen vertalen naar praktisch advies om tot een optimaal en bedrijfszeker installatiesysteem te komen.”

project_photo_portrait_1

Afzonderlijke klimaatbeheersing

De bron voor verwarming en koeling is de WKO-installatie. Daarnaast heeft Kooiker de hele energievoorziening aangelegd: “Een hoofdverdeling van 1.000 ampère en de installaties erachter, waaronder de verlichting, het datanetwerk, de brandmeldinstallatie en inbraakbeveiliging. Ook waren we verantwoordelijk voor het gebouwbeheersysteem.” Hijmissen zegt daarover: “Het vertalen van onze wensen op het gebied van regeltechniek was een van de grootste uitdagingen. Eén van onze eisen was een onafhankelijke temperatuurregeling in iedere ruimte. Dat moet de WKO-installatie wel aankunnen.”

project_photo_landscape1

Schneider Electric is sowieso onze voorkeursleverancier. Samen met Rexel hebben we gekeken naar de beste oplossingen.

Duurzame materialen

Het was belangrijk dat er in dit project duurzame materialen gebruikt zouden worden. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van zowel Rexel als partnerleverancier Schneider Electric. Kooiker: “We werken al jaren samen met Rexel. Schneider Electric is sowieso onze voorkeursleverancier. Samen met Rexel hebben we gekeken naar de beste oplossingen. Als je meerdere productgroepen combineert, kan dat wat betreft de inkoop gunstiger zijn. Uiteindelijk hebben we materialen uit 6 verschillende productgroepen gebruikt, waaronder kabelmanagement en energieverdelingen.”

project_photo_square

Mooie referentie

Vanwege de omvang was dit project een grote uitdaging voor Kooiker. Letterlijk en figuurlijk verreweg de grootste tot nu toe: “We zijn bijzonder trots op het eindresultaat. Het is een hele mooie referentie op een schitterende locatie, je kunt er hier in de buurt niet omheen. Leuke bijkomstigheid is dat wij net als Brink ook in Staphorst gevestigd zijn.” Ook Hijmissen is positief over het eindresultaat: “Het pand is voorzien van de nieuwste technieken. We zijn zeer tevreden over het klimaat en voelden ons hier binnen een dag al thuis.”

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit artikel. Laat hieronder een reactie achter.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *