Eaton frequentieregelaar: maximale flexibiliteit tot 22kW

Eaton heeft zijn assortiment van compacte PowerXL DC1 frequentieregelaars uitgebreid met het model voor hoog vermogen
tot 22 kW. Dit biedt oplossingen voor vermogens van 0,37 tot 22 kW, met een regelaar die gemakkelijk te hanteren en snel in bedrijf te stellen is. Het powermanagementbedrijf stelt machine- en systeembouwers zo in staat op efficiënte wijze eenvoudige maar zeer krachtige toepassingen te bouwen met behulp van een vertrouwd assortiment van regelaars.

De DC1 frequentieregelaars zijn indrukwekkend snel en eenvoudig in te stellen. Bovendien kunnen de parameterinstellingen, zodra ze zijn vastgelegd, via een USB-stick worden overgedragen naar andere toestellen met slechts één druk op de knop. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor seriële toepassingen.

Alle DC1-modellen beschikken over de IP20-beschermingsgraad, en de modellen met laag vermogen tot 7,5 kW beschikken over de IP66-beschermingsgraad. Aangezien de prestaties zelfs bij een omgevingstemperatuur tot 50 °C ongewijzigd blijven, zijn de regelaars ideaal voor gebruik in besturingskasten, in zware omstandigheden en voor decentrale toepassingen.

“Onze uitbreiding van het PowerXL DC1 assortiment van regelaars met variabele frequentie werd aangedreven door de behoeften van de klanten. Het is bijzonder belangrijk voor ons om nauw samen te werken met onze klanten, om hen te helpen nieuwe projecten sneller en efficiënter te realiseren,” legt Andreas Miessen, Drives Product Manager bij Eaton, uit. “Dankzij de nieuwe modellen voor hoog vermogen kunnen de klanten voor eenvoudige toepassingen in het DC1-assortiment blijven, terwijl ze vroeger misschien hadden moeten overstappen naar meer geavanceerde, duurdere producten.”

“Dankzij de nieuwe modellen van de frequentieregelaar voor hoog vermogen kunnen de klanten voor eenvoudige toepassingen in het DC1-assortiment blijven, terwijl ze vroeger misschien hadden moeten overstappen naar meer geavanceerde, duurdere regelaars.”

Via de functionele blokken van CoDeSys kunnen alle PowerXL frequentieregelaars gemakkelijk worden verbonden met de controlesystemen en HMI’s van Eaton. Het volledige productassortiment biedt, naast de standaard Modbus RTU en CANopen interface, de mogelijkheid tot verbinding met Eaton’s technologie voor intelligente bedrading en communicatie, SmartWire-DT.

De PowerXL DC1 maakt deel uit van een breed assortiment aan variabele frequentieregelaars & variabele speedstarters. De serie omvat producten voor eenvoudige toepassingen (DE1) tot frequentieregelaars voor complexe machines (DA1). De meest ‘easy’ oplossing voor variabele snelheid is de DE1. De DE1 heeft
de bouwvorm van een motorstarter en indien gewenst de functionaliteit van een frequentieregelaar. Recent introduceerde Eaton de uitgebreidere variant de DE11.
Het nieuwe productassortiment biedt naast de standaard Modbus-interface en de optie voor SmartWire-DT, ook de mogelijkheid voor directe verbinding met CANopen. De DC1 vormt het basismodel frequentieregelaar en bestrijkt waarden van 0,37 tot 22 kW en is ontwikkeld voor applicaties waar robuust ontwerp, beschikbaarheid en universele functionaliteit de belangrijkste vereisten zijn. De DA1-serie voor geavanceerde machineaandrijving is ontwikkeld voor waarden van 0,75 tot 250 kW en is geschikt voor de meest veeleisende oplossingen, welke hoge prestaties vereisen.

Klik hier om dit artikel in de webshop te bekijken.