Eaton’s vernieuwde assortiment verdeelkasten en inbouwsystemen

Voor het assembleren van verdeelinstallaties die voldoen aan de specificaties van uw klanten biedt Eaton een volledig assortiment plaatstalen verdelers, inbouwsystemen en componenten. Voor zwaardere toepassingen en applicaties die moeten voldoen aan de IEC61439-2 is nu een gevarieerd vernieuwd assortiment xEnergy verdelers beschikbaar.

Staande verdelers
Het vernieuwde assortiment bestaat uit xEnergy Basic wandverdelers en staande verdelers tot en met 630 A en xEnergy Light staande verdelers tot en met 1600 A. Zowel xEnergy Basic als xEnergy Light verdelers, voorheen de xBoard-serie, kunnen uitstekend worden gecombineerd met zowel het EP als Profi+ inbouwsysteem. Het EP inbouwsysteem biedt een grote variatie aan beproefde inbouwmodulen, een flexibel framewerk en kunststoffen frontplaten. Het Profi+ inbouwsysteem biedt eveneens beproefde inbouwmodulen, brede sleuven voor DIN-modulaire componenten, compartimentering voor bijvoorbeeld een railsysteem en plaatstalen frontplaten.

Meer variatie in wandverdelers
De xEnergy Basic BP-O opbouw wandverdeler en de BP-U inbouw wandverdeler zijn geschikt voor het Profi+ inbouwsysteem. Belangrijke kenmerken en voordelen van deze kasten met het Profi+ inbouwsysteem zijn de beschermingsklasse 1 (geaard), metalen afdekplaten, brede DIN-sleuven voor een hogere vulgraad van DIN-modulaire componenten, diepere kasten met een hoge warmtedissipatie, veel inbouw- en aansluitruimte, de mogelijkheid voor een verticaal kabelcompartiment, beschikbaar in uitvoeringen met IP30 of IP54 beschermingsgraden en leverbaar in de kleuren wit (RAL9016) en licht grijs (RAL7035). Een deel van de BP-O en BP-U wandverdelers zijn compleet leverbaar inclusief Profi+ inbouwmodulen met 45 mm-sleuven. Het volledige assortiment wordt geleverd als flat pack.

Hoge vulgraad en warmtedissipatie
Met name de diepte van de xEnergy Basic BP-O wandverdelers geven de kasten een groot koeloppervlak en hoge warmtedissipatie. In combinatie met de brede 45 mm-sleuven voor DIN-modulaire componenten zijn daarmee hoge mechanisch én thermisch vulgraden te realiseren. Deze voordelen worden goed zichtbaar bij het calculeren van de warmtehuishouding in verdelers.

Eaton biedt voor dit calculeren uitgebreide en gratis software die kan worden gedownload via www.eaton.nl/electrical.

Ook voor residentiële toepassingen en DIN-modulaire componenten zijn de xComfort BF en xComfort EWK wandverdelers uitermate geschikt en kunnen worden toegepast voor applicaties die moeten voldoen aan de IEC61439-3.

Download hier de bijgaande leaflet