Even voorstellen…Team Multi Energie

Even voorstellen…Team Multi Energie

Het team Multi Energie van Rexel houdt zich in de breedste zin van het woord bezig met duurzame oplossingen en producten. Ooit begonnen met PV-panelen en alles wat daarbij komt kijken, inmiddels houdt het team zich ook bezig met e-mobility en – heel recent – duurzaam verwarmen. Cecil Nieuwenhuis, Manager Multi Energie, vertelt over de ontwikkelingen binnen het team en op het gebied van 100% elektrisch.

Het team Multi Energie in een notendop

“Vanaf de inkoop tot aan de verkoop van duurzame producten en alles wat daartussen zit is het team Multi Energie betrokken,” steekt Cecil enthousiast van wal. “Zo zorgen we bijvoorbeeld voor zowel interne als externe (product) trainingen, bieden we technische ondersteuning, nemen we de logistieke planning voor onze rekening en adviseren de klant op commercieel vlak. Daarnaast houden we de ontwikkelingen in de markt scherp in de gaten. We onderzoeken bijvoorbeeld wat onze klanten de komende 3 jaar te wachten staat op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor kunnen wij hen in een vroeg stadium informeren over nieuwe duurzame technieken en innovaties. Ook vertellen we waar de kansen liggen en hoe zij hier als één van de eersten in de markt op kunnen inspelen. We willen een waardige sparringpartner voor de installateur zijn en samen kansen pakken.”

“We willen een waardige sparringpartner voor de installateur zijn en samen kansen pakken.”
– Cecil Nieuwenhuis, Manager Multi Energie bij Rexel

Duurzaam verwarmen interessant voor de e-installateur

Op de vraag welke belangrijke (duurzame) ontwikkeling het team Multi Energie op dit moment ziet, antwoordt Cecil: “Wij zien een verschuiving van de w- naar e-installateur als het gaat om het installeren van duurzame verwarmingssystemen. Deze worden steeds meer elektrisch gedreven, wat betekent dat de elektricien vaker betrokken wordt bij de installatie ervan. Bij het aansluiten van een warmtepomp en andere duurzame verwarmingssystemen moeten immers in veel gevallen elektrotechnische aanpassingen gemaakt worden. Van een extra groep in de meterkast en het aansluiten van databekabeling tot soms zelfs een krachtstroominstallatie. Dit is vaak niet besteed aan de traditionele w-installateur, maar wel aan de e-installateur of duurzame installateur. Mede door deze ontwikkeling hebben wij als elektrotechnische groothandel besloten om warmtepompen in ons assortiment op te nemen.”

“Wij zien een verschuiving van de w- naar e-installateur als het gaat om het installeren van duurzame verwarmingssystemen.”
– Cecil Nieuwenhuis, Manager Multi Energie Rexel

Nieuw: warmtepompen bij Rexel

Het assortiment van Rexel wordt de komende periode uitgebreid met een aantal hoogwaardige warmtepompen in verschillende (prijs)categorieën. Ook de daarbij behorende materialen zoals sturingen, cv-buis, verdelers en vloerverwarming worden toegevoegd aan het duurzame aanbod. Cecil: “Wij hebben alle kennis in huis met betrekking tot (duurzame) elektrische
w-installaties. Zo bieden we trainingen, ondersteuning én een netwerk van installateurs als het gaat om het stukje f-gassen handelingen bij een warmtepompinstallatie. Maar ook een onderwerp als energiemanagement kent geen geheimen voor het team Multi Energie!” Cecil vervolgt: “Tot slot kunnen we, net als nu al het geval is voor zonnepanelen en e-mobility, hulp bieden bij complexe residentiële vraagstukken, commercieel advies geven en het logistieke proces uit handen nemen.”

Het assortiment van Rexel wordt de komende periode uitgebreid met een aantal hoogwaardige warmtepompen in verschillende (prijs)categorieën.

Meer connectiviteit in de toekomst

Cecil: “De ontwikkeling die ik voor de toekomst zie, is dat systemen steeds meer aan elkaar gekoppeld worden waardoor ze met elkaar kunnen ‘praten’. Dat is echt de volgende stap in deze duurzame transitie. Door de veranderende wet- en regelgeving (bijv. afschaffing salderingsregeling) en het stijgen van de energiekosten, zal het steeds interessanter worden om apparaten slim te combineren. De wasmachine automatisch laten draaien op een zonnige dag waar veel stroom wordt geproduceerd bijvoorbeeld. Alleen met connectiviteit kunnen de energiekosten daadwerkelijk beheerst worden.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon of neem contact op via:

T. 088 500 70 00
E. duurzaam@rexel.n

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *