Het nieuwe CMS-700 energiemanagementsysteem van ABB: hoog niveau efficiëntie, flexibiliteit en bedrijfszekerheid

Circuit Monitoring System (CMS) is een uniek, ultra-compacte meetsysteem voor energiemonitoring in eindgroepen. Het systeem bestaat uit een control unit en sensoren met verschillende meetbereiken en montagemogelijkheden. Het CMS-assortiment is specifiek ontworpen om energie te meten en te analyseren voor het realiseren van energie-efficiëntie in kritische energietoepassingen. En het is toepasbaar in vrijwel iedere applicatie.

Eenvoudig en slim meten en bedienen

De nieuwe CMS 700 control unit breidt het assortiment voor energiemonitoring en stroomcircuitbewaking uit. Met de ingebouwde webserver biedt de CMS 700 heel eenvoudig toegang voor het verzamelen, analyseren en downloaden van gegevens voor het optimaliseren van de energie-efficiëntie. Dit om uitval en down-time van kritische processen te voorkomen. De CMS 700 control unit kan op afstand worden benaderd via verschillende communicatieprotocollen. En met de nieuwste encryptieversie is maximale gegevensbeveiliging verzekerd.

De CMS control units kunnen stromen meten in eindgroepen in een breed meetbereik tot maximaal 160A. De nieuwe generatie open-core sensoren maakt integratie in bestaande installaties mogelijk zonder dat deze afgeschakeld hoeven te worden. Dit garandeert maximale flexibiliteit en vrijheid om het CMS-700 systeem te installeren.

Met de CMS700 voorkomt u down-time van uw installatie. Door een vroegtijdige detectie van eventuele afwijkingen in het stroomverbruik wordt mogelijke vervolgschade vermeden

Extreem nauwkeurig

CMS-sensoren van 18 of 25 mm breed zijn de meeste compacte stroomsensoren met hoge prestaties in de markt. Ze maken extreem nauwkeurige en effectieve metingen mogelijk en zijn flexibel voor alle typen installaties dankzij de optie om wisselstroom, gelijkstroom of gemengde stroom tot 160 A (TRMS) te meten in één enkel apparaat.

De sensoren kunnen worden bevestigd op ABB componenten, DIN-rail, of kunnen direct met een Ty-Rap worden bevestigd aan de kabels. Waardoor extra bekabeling in de distributiekast tot een minimum wordt beperkt.

Maximale gegevensbeveiliging

Dankzij de CMS 700 is het verzamelen van gegevens verbeterd, waardoor energie- en stroommetingen mogelijk worden gemaakt in het hoofdcircuit dat het apparaat monitort en dit tevens berekent in elk van de verbonden sectoren. Protocollen voor communicatie bevatten Modbus RTU, TCP en SNMP v1, 2 en 3, waardoor maximale gegevensbeveiliging door de nieuwste encryptieversie is verzekerd. Dankzij de ingebouwde webserver maakt CMS 700 eenvoudige toegang tot gegevensverzameling mogelijk.

Interesse in een demonstratie?

Kijk hier voor meer informatie of de contactgegevens voor het maken van een afspraak

Bekijk dit product in onze webshop

 

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *