Houd brand eenvoudig in de hand

Vaak laat de brandveiligheid van gebouwen te wensen over. Het is dan ook niet vreemd dat de regelgeving steeds verder aangescherpt wordt.

De brandwerende inbouwdozen van ABB zijn uitvoerig getest en voldoen aan alle aangescherpte, actuele normen voor brandwerendheid. Als het gaat om de veiligheid van mensen, kun je nu eenmaal geen risico’s nemen

ABB’s brandwerende hollewand- en centraaldozen bieden uitkomst. Ideaal voor nieuwbouw, renovatie en transformatie en herkenbaar aan de opvallende felrode kleur. Uiteraard uitvoerig getest en eenvoudig te installeren.

Optimale brandwerendheid bevestigd door Efectis

Elke seconde telt als er brand uitbreekt. Branddoorslag naar een andere ruimte moet dus zoveel mogelijk voorkomen worden. Door de toepassing van bijvoorbeeld inbouw- en centraaldozen ontstaan er zwakke plekken in wandconstructies en plafonds. Deze openingen zorgen bij brand voor een versnelde doorslag van rook en brand naar de naastgelegen ruimte.

Met de brandwerende dozen van ABB leveren de zwakke plekken geen risico meer op. U verzekert zich van optimale brandwerendheid, wat wordt bevestigd door de testrapporten van Efectis. Dit is een Nederlands, vooraanstaand en geaccepteerd instituut in het onderbouwen van brandgedrag van materialen en systemen.

Voordelen brandwerende inbouwdozen van ABB

 • Voldoen aan de NEN 1010-norm
 • Geen extra bouwkundige voorzieningen nodig
 • Eenvoudige installatie
 • Direct herkenbaar aan de rode kleur
 • Extra zekerheid dankzij uitvoerige en onafhankelijke testen
 • Hollewanddozen getest in combinatie met A-gipsplaten
 • Centraaldozen in combinatie met brandwerende plafonds (van Knauf) hebben een brandwerendheid van 60 minuten

Snel en makkelijk te installeren

De nieuwste telg in het assortiment brandwerende dozen is de HW252-F BW. Ontwikkeld voor en door de installateur, blinkt deze dubbele hollewanddoos uit in installatiegemak. Zo is er meer ruimte in de dubbele doos vergeleken met twee enkelvoudige dozen en maakt het innovatieve Fix-Rap-trekbandprincipe schroeven overbodig en installeren zonder gereedschap mogelijk. Door de bevestiging op alle vier de hoeken zit de doos bovendien nóg steviger vast.

Uitvoerig getest, extra brandveilig

De hollewanddoos is voorzien van een speciaal brandwerend materiaal. Dit expandeert bij stralingshitte en brand en sluit zodoende de doos af. De dozen zijn bovendien uitvoerig getest in combinatie met A-gipsplaten; hiervoor zijn speciale brandwerendheidscertificaten afgegeven.

Speciaal insert lucht- en geluiddicht

Net als voor de HW52-F is er voor de HW252-F een speciale IGD-insert beschikbaar om de doos eenvoudig lucht- en geluiddicht te maken. Ideaal voor woningscheidende wanden in nieuwbouw, renovatie en transformatie. En met voordelen voor geluidsisolatie. Na montage van de hollewanddoos en het aanbrengen van de bedrading, is het inzetstuk in een handomdraai te plaatsen. Dat betekent bewuster en sneller installeren.

Voordelen HW252-F hollewanddoos

 • Snel en zonder gereedschap te installeren dankzij het geoptimaliseerde Fix-Rap-trekbandprincipe
 • Stevig en vlak op de wand te monteren dankzij de metalen clip
 • 50% tijdwinst in combinatie met de dubbele wandcontactdoos type 20-2 EUC van Busch-Jaeger
 • Modulair concept met verbeterde koppeling voor snel en eenvoudig aanhaken van extra dozen
 • Prettiger werken dankzij grote lasruimte
 • Losse tuit houdt iedere (flex)buis van 16, 19 en 20 mm stevig op zijn plaats

Brandwerende ABB inbouwdozen verkrijgbaar bij Rexel

Neem voor meer informatie over de brandwerende inbouwdozen van ABB gerust contact op met uw Rexel-accountmanager. Via de onderstaande knop bestelt u de inbouwdozen eenvoudig via onze webshop.

Bekijk dit product in de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *