MENNEKES X-CONTACT: de nieuwe generatie contactbussen

Als specialist in contactmateriaal staat MENNEKES er wereldwijd om bekend de standaard te zetten. In de afgelopen jaren heeft zij zich sterk gericht op de huidige eisen van de elektromobiliteit en de automotive. De hierbij verworven knowhow heeft zij kunnen gebruiken om een volledig nieuwe oplossing voor contactbussen voor industrieel contactmateriaal te ontwikkelen: X-CONTACT!

Een heel nieuw principe

MENNEKES ontwikkelde contactbussen met x-vormige sleuven. Daarnaast heeft zij een volledig nieuw productieproces gebruikt dat ervoor zorgt dat de X-CONTACT bus uitsluitend op basis van zijn materiaaleigenschappen veert, zonder dat er extra veerelementen nodig zijn.

Minder kracht nodig

Het speciale design zorgt een vermindering van de steek- en trekkrachten tot 50%. Zo kan het contactmateriaal ook bij een stroomsterkte van 125A door één persoon bediend worden.

Bestendig

Bij frequent steken en trekken zijn de slijtageverschijnselen zeer gering. Zelfs in zware omstandigheden. Verontreinigingen en oppervlakcorrosie worden er bij het steken en trekken door de eigenschappen van de nieuwe bussen vanzelf afgeschraapt.

Veilig

De vereenvoudiging van steken en trekken zorgt ook voor meer veiligheid in het gebruik. De profilering aan de binnenwand zorgt samen met het verende materiaal van de contactbussen voor een betrouwbare en veilige verbinding.

Voor contactmateriaal 63A en 125A

Deze standaard voert MENNEKES de komende tijd door in haar contactmateriaal voor 125A en 63A. Dit geldt voor alle varianten van de productgroepen: koppelcontactstoppen, wandcontactdozen en inbouwcontactdozen. Voor het nieuwe contactmateriaal 63A en 125A geldt dus de vertrouwde MENNEKES kwaliteit, met X-CONTACT inside!

Kijk hier voor meer informatie

Bekijk dit product in onze webshop

 

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *