Nieuw: Philips LED PLC voor downlights

De eerste achteraf te monteren LED PLC-lamp: ontworpen om de
energie-efficiëntie te verhogen en uw kosten te verlagen.

 • Eerste ‘click-to-fit’-compatibele vervanging waarbij het EM- of
  HF-VSA niet vervangen hoeft te worden.
 • 3x langere levensduur dan CFL, bovendien milieuvriendelijker
 • Gericht op de Europese markt van 150 miljoen geïnstalleerde
  CFLni-lampen.

Philips introduceert de eerste LED-retrofitreeks voor de compacte fluorescentielampen (CFLni) die algemeen gebruikt worden in downlights. De Philips CorePro LED PLC bouwt voort op de zeer succesvolle Philips MASTER LEDtube InstantFit en maakt gebruik van dezelfde click-to-fit-technologie voor het vervangen van CFLni-lampen die werken op de bestaande elektromagnetische (EM) en hoogfrequente (HF) VSA’s. De nieuwe lamp is gericht op het vervangen van de 150 miljoen CFLni-lampen die overal in Europa te vinden zijn, en levert een energiebesparing van 60% ten opzichte van conventionele PL-C-lampen.

De nieuwe lampen zijn eenvoudig via plug & play aan te brengen in bestaande lamphouders, zonder dat het nodig is wijzigingen aan te brengen aan de bestaande verlichtingsarmaturen. Philips CorePro LED PLC heeft een levensduur die driemaal langer is dan die van conventionele PL-C fluorescentielampen. Installatie- en onderhoudskosten blijven ook tot een minimum beperkt dankzij de eenvoudige plug & play-installatie en de robuuste, splintervrije kunststof behuizing. De gemiddelde terugverdientijd is minder dan twee jaar.

“Naar schatting zijn er alleen al in Europa bijna 150 miljoen conventionele
PL-C fluorescentielampen geïnstalleerd, dus er wordt al lang gewacht op een retrofit-LED voor directe vervanging van deze algemeen gebruikte lamp. De voordelen van LEDtubes zijn nu na een eenvoudige lampvervanging ook beschikbaar voor LED PLC-lampen”, zegt Rowena Lee van Philips Lighting.

Productvoordelen Philips CorePro LED PLC

 • De Philips CorePro LED PLC heeft een driemaal langere levensduur dan de CFL’s (30.000 uur), dat resulteert in significante besparingen op onderhoudskosten. De gemiddelde terugverdientijd is minder dan twee jaar.
 • De Philips CorePro LED PLC maakt een snelle en gemakkelijke opwaardering van de verlichting mogelijk, zonder dat het nodig is wijzigingen aan te brengen aan de bestaande armaturen.
 • Verbeterde lichtkwaliteit met onmiddellijke verlichting en volledige uitsluiting van het knipperen dat samenhangt met conventionele fluorescentielampen.
 • De lampen kunnen gedraaid worden om optimale verlichtingsniveaus te verzekeren en de mogelijkheid te bieden het licht zo effectief mogelijk te verdelen, afhankelijk van de bestaande armaturen.
 • Het licht dat wordt uitgestraald door de LED-lampen bevat geen
  UV- of infraroodcomponenten en daardoor bestaat er geen risico dat textiel of andere materialen in de loop van de tijd verbleken of verkleuren.
 • De Philips CorePro LED PLC is verkrijgbaar in de lengtes van conventionele compacte fluorescentielampen van 18 en 26 watt en met een twee- of vierpins lampvoet. Daardoor is hij geschikt voor gebruik in verlichtingstoepassingen met conventioneel of elektronisch VSA en voldoet hij aan alle Europese richtlijnen.
 • De Philips CorePro LED PLC is nu via Rexel verkrijgbaar in de kleurtemperaturen warmwit (3000 K) en natuurlijk wit (4000 K).