Nieuwe 5SY17 automaten voor industrie

Siemens lanceert de nieuwe 5SY17 automaten voor besturingskasten in één modulaire breedte (18MW) voor OEM en industriële automatisering markt.

5SY17 thermisch-magnetische automaten voor besturingskasten van Siemens bieden optimale bescherming voor elke toepassing in wisselstroom- en gelijkstroom control circuits in de industrie en fabriek engineering. Ze worden ingezet in de machinebouw, in de chemische industrie en power plant technologie voor de bescherming van selenoid valves, servomotoren, signaleringslichten, tot PLC-inputs – overal waar het doel precies is bescherm ladingen tegen overbelasting en kortsluiting.

IEC 60934 en toepassingen

Mechanische schakelaars ontwikkeld als “automaten voor besturingskasten” (CBE), die dienen als bescherming voor elektronische apparatuur aldus IEC 60934. Volgens de norm hebben ze 3kA kortsluitsvastheid bij 230V AC.

CBE’s (automaten voor besturingskasten) worden voornamelijk gebruikt in DC-toepassingen. Bovendien kunnen ze ook worden gebruikt in AC-toepassingen. Besturingskasten waarin apparaten/belastingen in elektronische apparatuur moeten worden beschermd tegen overbelasting en kortsluiting.

DC-power supplies hebben vaak een interne kortsluitbeperking, daarom zijn snelle uitschakelkarakteristieken vereist voor deze automaten, dus de beperking heeft geen effect.

Wat is het verschil met de installatieautomaten?

De juiste keuze van geschikte producten voor de beveiliging van circuits en belastingen zorgt voor een veilige en geoptimaliseerde werking van de elektrische installatie, zelfs in geval van een storing.

Installatieautomaten worden ingezet in het diversiteitsgebied en beschermen voornamelijk de stroomtoevoer (power supply line) in gebouwen of systemen, die bijvoorbeeld eindapparatuur en vloeren en gebouwencomplexen van stroom voorziet.

Automaten (CBE’s) voor besturingskasten schakelen snel uit en worden gebruikt om elektrische belastingen te beschermen. Deze moeten gemakkelijk toegankelijk in de schakelkast worden geïnstalleerd, zodat ze na activering snel en gemakkelijk kunnen worden ingeschakeld.

Wat zijn F1 en F2 karakteristieken?

De 5SY17 automaten hebben 2 type karakteristieken F1 en F2 met een nominale stroom 0,5A t/m 16A en een geïntegreerde NO hulpcontact.

Automaten voor besturingskasten met F1-karakteristieke schakelen snel. Daarom reageren ze zeer snel op overbelastingssituaties. Ze kunnen voor halfgeleiderbescherming en bescherming van meetcircuits (measuring circuits) met converters, gevoelig elektronische apparatuur. (Industriële pc, meetinstrumenten, controllers, enz.) gebruikt woorden.

Automaten voor besturingskasten met F2-karakteristiek schakelen later dan F1-karakteristiek en reageren vertraagd op foutsituaties. De toepassingen zouden motoren, drivers, verwarmingselementen, ventilatoren, magnetische valves enz. zijn.

Hoewel is er verschil met de snelheid van de magnetische uitschakeling, is de thermische uitschakeling door F1 en F2 hetzelfde.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *