Nieuwe behuizingen AX en KX

Nieuwe behuizingen AX en KX

Rittal presenteert de nieuwe wand-/vloerkasten AX en compacte behuizingen KX. De nieuwe AX en KX zijn niet alleen eenvoudiger en sneller te monteren, maar bieden ook een hogere mate van veiligheid en flexibiliteit.

Al bij de levering wordt tijd bespaard: alle platte onderdelen kunnen afzonderlijk worden uitgenomen, zodat de anders gebruikelijke demontage vervalt. Ook deuren en sluitsystemen zijn eenvoudig te monteren. Meestal is er geen gereedschap nodig. De wandbevestigingsbeugel kan nu ook van buitenaf op de wand-/vloerkasten of de compacte behuizingen worden aangebracht als componenten al zijn ingebouwd – met behoud van de beschermklasse. Omdat de uitstekende wandbevestigingsbeugels pas op locatie kunnen worden gemonteerd, neemt ook de kans op transportschade aanzienlijk af.

Meer ruimte

Een ander voordeel is de extra ruimte die de AX en KX bieden in vergelijking hun voorgangers AE, CM, KL, EB en BG. In de gedigitaliseerde omgeving van de besturingskasten zijn steeds meer kabels nodig om het toegenomen aantal sensoren en actoren te sturen. Door de modulaire constructie, geoptimaliseerde uitsparingen en grotere wartelplaten ontstaat gemiddeld tot een derde meer ruimte voor het doorvoeren van kabels. De in de zijwanden geperste nokken dragen hier ook aan bij, omdat de interieuropbouwrails eenvoudig, nauwkeurig en vormsluitend kunnen worden geplaatst. Omdat een raster van 25 millimeter wordt gebruikt, kunnen de systeemtoebehoren van het vloerstaande kastsysteem VX25, probleemloos worden gebruikt. Het systeem heeft hierdoor minder onderdelen nodig en de mechanische bewerking, zoals boren enz., vervalt volledig.

Veiligheid

Veiligheid is buitengewoon belangrijk bij de kasten van Rittal. Bij het inbouwen van systeemtoebehoren in de AX of KX blijven de beschermklassen altijd behouden. Dit geldt ook voor de UL-conformiteit die van essentieel belang is voor de inbedrijfstelling in Noord-Amerika. De nieuwe features zorgen ervoor dat de wand-/vloerkasten sterker zijn en daardoor bij dynamische belastingen veiliger zijn.

Bekijk in de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *