Nieuwe generatie Siemens softstarters 3RW52/55

Nieuwe generatie Siemens softstarters 3RW52/55

Met zijn Sirius 3RW5-reeks lanceert Siemens een nieuwe generatie van softstarters voor eenvoudige tot veeleisende aandrijfvereisten. Deze uitgebreide apparaatreeks voor het progressief opstarten van driefasige asynchrone motoren van 5,5 tot 1.200 kW verzekert efficiënte en toekomstgerichte machineconcepten die makkelijk en rendabel worden geïmplementeerd. De nieuwe Sirius 3RW5-softstarters zijn geschikt voor alle aandrijvingen, kunnen makkelijk in het automatiseringssysteem worden geïntegreerd, en verzekeren rechtstreekse gegevensuitwisseling met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens. Praktijkgerichte functies zoals automatische parameterinstelling met wijzigende opstartkarakteristieken en geïntegreerde eigenschappen zoals elektrische robuustheid bij schommelende netspanningen ondersteunen een vlotte werking in een brede waaier van toepassingen.

  • Nieuwe generatie Sirius 3RW5-softstarters voor het progressief opstarten van driefasige asynchrone motoren van 5,5 tot 1.200 kW
  • Moderne hybride schakeltechnologie voor efficiënt schakelen, energie-efficiëntie en een lange levenscyclus
  • Een breed toepassingsgebied gaande van pomp-, ventilatie- en compressiesystemen tot oplossingen voor beweging en verwerking
  • Uitgebreide apparaatreeks met passende hardware en uitbreidingen op maat voor alle vereisten

De nieuwe, geharmoniseerde generatie van Sirius 3RW5-softstarters biedt de juiste hardware voor alle vereisten, ook voor specifieke uitbreidingen op maat, zoals bedieningspanelen met of zonder display (MMI’s) en communicatie via Profinet/Profibus of Modbus. Dankzij tal van certificaten en goedkeuringen, zoals IEC, UL en CSA, zijn de apparaten geschikt voor wereldwijd gebruik. Beproefde combinaties voor de volledige motorvoeding vergroten de waaier van mogelijke toepassingen. De compacte behuizing en de gecoate printplaten dragen bij tot ruimtebesparende en robuuste bedieningspanelen.

Dankzij specifieke functies kunnen de nieuwe Sirius 3RW5-softstarters in een groot aantal toepassingen worden gebruikt, gaande van pomp-, ventilatie- en compressiesystemen tot oplossingen voor beweging en verwerking. Hiernaast zijn ze ook uitgerust met bijzondere functies zoals starttijdbewaking, automatische parameterinstelling afhankelijk van de motorinschakeling, pompuitschakeling om drukpieken in leidingsystemen tegen te gaan, en toestandsbewaking met waarschuwings- en alarmlimieten. Ze zijn tevens ontworpen om bestand te zijn tegen schommelingen in de netspanning.

De nieuwe generatie Sirius 3RW5-softstarters is uitgerust met moderne, hybride schakeltechnologie voor efficiënte schakelprestaties en energiebesparing. Hierdoor kan met lage slijtage worden geschakeld, de levenscyclus van de apparaten worden verlengd en de mechanische bescherming van de aandrijftrein worden gerealiseerd. Door het progressief opstarten worden stroompieken in het voedingssysteem vermeden. Alles bij elkaar verhoogt het gebruik van de nieuwe Sirius 3RW5-apparaten de betrouwbaarheid van de toepassing en de rendabiliteit van het systeem.

Een bijkomend voordeel bij het gebruik van de nieuwe generatie 3RW5-softstarters is de mogelijke gegevensuitwisseling met CAx-tools zoals Eplan. Hiernaast helpt de Simulation Tool for Soft Starters (STS) de gebruiker bij het maken van een eenvoudige productselectie. De nieuwe 3RW5-softstarters kunnen eenvoudig en gestandaardiseerd worden geconfigureerd en in bedrijf gesteld in TIA Portal met behulp van de Soft Starter ES-engineeringsoftware. Ze worden gewoon met het automatiseringssysteem verbonden door middel van een van de vele communicatieopties.

Achtergrondinformatie

Softstarters beperken de aanloopstroom en het aanloopkoppel van aandrijvingen en elektromotoren. Op deze manier kunnen mechanische belastingen en netspanningsdalingen worden verminderd. Hierbij wordt de motorspanning eerst verlaagd door middel van faseregeling en dan binnen een specifieke graduele verhogingstijd van een instelbare aanloopspanning tot op de gewenste netspanning verhoogd. De motor wordt aangepast aan de belastingkarakteristiek van de aangedreven machine door middel van een traploze regeling van de voedingsspanning. Progressief starten en stoppen vermindert de belasting op de aangesloten apparatuur en ondersteunt een gestroomlijnde productie. Mechanische componenten worden progressief versneld, wat een positieve invloed op de bedrijfskarakteristieken heeft en de levenscyclus verlengt.

Met zijn Sirius 3RW5-reeks lanceert Siemens een nieuwe generatie van softstarters voor eenvoudige tot veeleisende aandrijfvereisten. Deze uitgebreide apparaatreeks voor het progressief opstarten van driefasige asynchrone motoren van 5,5 tot 1.200 kW verzekert efficiënte en toekomstgerichte machineconcepten die makkelijk en rendabel worden geïmplementeerd.

Bekijk de producten in de webshop

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *